HŽPP

Vijesti

Povoljniji prijevoz studentima

Prijevoz ostvaruju redovni studenti s prebivalištem na području Šibensko-kninske županije.

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić 17. svibnja 2022. potpisali su Ugovor o sufinanciranju troškova  prijevoza redovnih studenata vlakom s prebivalištem na području Šibensko-kninske županije kojim se sufinancira prijevoz studenata do mjesta njihova studiranja.

Župan je naveo kako potpisivanje ovog ugovora spada u jednu od demografskih mjera te da je ovo početak provođenja projekta koji će u punoj mjeri zaživjeti početkom sljedeće akademske godine dok je predsjednik Uprave HŽPP-a istaknuo da će se ovim projektom popularizirati vožnja vlakom te pripomoći održavanju željezničkog prometa.

Ovom mjerom redovni studenti koji studiraju na području Šibensko-kninske županije imaju pravo na 50 % sufinanciranja redovne prijevozne cijene za mjesečna putovanja, a redovni studenti koji studiraju na području ostalih županija imaju pravo na 50 % sufinanciranja iznosa karte za četiri  jednosmjerne ili dvije povratne karte mjesečno. Mjesečne karte kupuju se na blagajnama kolodvora Šibenik i Knin. Javni poziv redovitim studentima dostupan je ovdje.

Pametnom karticom HŽPP-a studenti će pojedinačne karte kupovati na blagajnama kolodvora i u vlaku, a onima koji je posjeduju, profil će biti dodijeljen na postojeću karticu. U slučaju da studenti ne posjeduju pametnu karticu HŽPP-a, cijena izrade studentskog profila koji vrijedi godinu dana iznosi 50 kn (6,64 EUR).