HŽPP

Pravila privatnosti

Datum: 5.9.2016. 22:00:00

PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci su informacije koje Vas identificiraju, kao npr. e-mail, OIB, poštanske adrese i sl. HŽ Putnički prijevoz ne prikuplja Vaše osobne podatke osim ako ih izričito ne ustupite (npr. kada se pretplatite na elektronički newsletter, sudjelujete u anketama, kupujete kartu i sl.) i pristanete na njihovo korištenje.

HŽ Putnički prijevoz pohranjuje, koristi ili prenosi Vaše osobne podatke samo u skladu s Vašom suglasnošću u onoj mjeri u kojoj je to potrebno u svakom specifičnom slučaju, npr. kako bi bilo odgovoreno na Vaša pitanja i nedoumice ili se postupalo prema Vašim zahtjevima.

Zbog toga HŽ Putnički prijevoz ponekad mora prenijeti osobne podatke drugim stranama, od kojih zahtijeva da ih obrađuje na temelju uputa HŽ Putničkog prijevoza i u skladu s ovom obavijesti o zaštiti podataka. HŽ Putnički prijevoz ne dobiva podatke o brojevima Vaših kreditnih kartica.

Bilo kakav drugi prijenos Vaših osobnih podataka, npr. prijenos podataka prilikom prijave na internetsku stranicu, zahtijeva Vašu izričitu prethodnu suglasnost.

KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA U REKLAMNE I MARKETINŠKE SVRHE

Ako dajete izričiti pristanak na korištenje Vaših osobnih podataka u reklamne i marketinške svrhe, Vaši osobni podaci bit će pohranjeni i kontinuirano korišteni u takve svrhe, npr. za slanje newslettera putem e-mail-a ili drugoga komunikacijskog kanala na koji ste pristali. HŽ Putnički prijevoz može koristiti Vaše podatke za stvaranje i održavanje korisničkog profila kojim Vam želi pružiti individualno primanje reklamnih i promotivnih materijala. Vaši podaci po potrebi će se koristiti za analizu i poboljšanje učinkovitosti internetskih usluga, oglašavanje, marketing, istraživanje tržišta i prodaju.

POVLAČENJE PRISTANKA

U cijelosti ili djelomično možete povući pristanak na korištenje osobnih podataka u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. Vaši će podaci biti izbrisani po primitku zahtjeva za povlačenje.

Zahtjev za povlačenjem pristanka možete poslati na e-mailove i ili na adresu: HŽ Putnički prijevoz, Strojarska cesta 11, 10 135 Zagreb.         

PRAVO NA INFORMACIJE

Na Vaš zahtjev HŽ Putnički prijevoz će Vas pravovremeno obavijestiti o tome koje su Vaši podaci prikupljeni tijekom posjeta internetskoj stranici HŽ Putničkog prijevoza. Zahtjeve možete poslati na e-mailove i ili na adresu: HŽ Putnički prijevoz, Strojarska cesta 11, 10 135 Zagreb.    

AUTOMATSKI ZABILJEŽENE INFORMACIJE (NEOSOBNI PODACI)

Pristupom internetskoj stranici HŽ Putničkog prijevoza, automatski se prikupljaju općeniti podaci koji nisu vezani uz Vašu osobnost, npr. naziv pružatelja internetskih usluga, internetsku stranicu koju ste posjetili prije naše, datum i vrijeme posjeta, operativni sustav i verziju pretraživača koje koristite.

Ovi podaci su anonimno prikupljeni i analizirani. Koriste se isključivo u svrhu poboljšanja atraktivnosti, sadržaja i funkcionalnosti internetske stranice. Podaci se dalje ne obrađuju niti prenose trećim stranama.

KOLAČIĆI

Kako bi se olakšalo korištenje internetske stranice HŽ Putničkog prijevoza, koriste se kolačići (cookies). Kolačić je mala jedinica uskladištenih podataka koju na tvrdom disku Vašeg kompjutera pohranjuje Vaš pretraživač prilikom posjeta internetskoj stranici. Kolačići se koriste za bolje razumijevanje toga kako se koristi internetska stranica i pomažu pri određivanju toga jeste li npr. prije posjetili internetsku stranicu ili ste novi posjetitelj. Kolačić se ne koristi za pohranjivanje osobnih podataka ili drugih prikupljenih identifikacijskih podataka. Ako ne želite primiti kolačiće, podesite postavke Vašega internetskog pretraživača kako bi ih brisao s Vašega tvrdog diska, blokirao ili slao upozorenje prije pohrane.

GOOGLE ANALYTICS

Ova internetska stranica koristi Google Analytics, uslugu internetske analize tvrtke Google Inc (nadalje u tekstu Google). Google Analytics koristi specifičan oblik kolačića, tj. tekstualnu datoteku koja je pohranjena na Vašem računalu i omogućuje analizu Vašeg korištenja internetske stranice. Informacije koje kolačić stvara o Vašem korištenju internetske stranice obično se prenose na Google poslužitelja u SAD-u, gdje se i pohranjuju. Na ovoj internetskoj stranici Google Analytics je proširen i sada uključuje kod "gat._anonymizeIp ();", kako bi bilo omogućeno anonimno bilježenje IP adresa (tzv. IP maskiranje). Zbog IP anonimizacije na ovoj internetskoj stranici, Google je skratio Vašu IP adresu unutar područja EU-a i država članica Europske ekonomske zajednice. Samo se u iznimnim slučajevima puna IP adresa prenosi na Google poslužitelja u SAD-u i tamo se skraćuje. Google koristi ove informacije u ime HŽ Putničkog prijevoza za analizu Vašeg korištenja ove internetske stranice, u svrhu sastavljanja izvješća o internetskoj aktivnosti i pružanja dodatnih usluga vezanih uz korištenje internetskih stranica i interneta operateru internetske stranice. IP adresa koju Vaš preglednik prenosi Google Analyticsu nije konsolidirana s drugim podacima Googlea. Odgovarajućim postavkama na softveru Vašeg preglednika možete spriječiti pohranu kolačića. Uz to, možete spriječiti da Google bilježi podatke koje generiraju kolačići i koji su vezani uz Vaše korištenje internetske stranice (uključujući vašu IP adresu) i da obrađuje te podatke, i to tako da preuzmete i instalirate plug-in preglednika dostupan na poveznici http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Više informacija o uvjetima korištenja i zaštiti podataka možete pronaći na http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. HŽ Putnički prijevoz koristi Google Analytics i za analizu podataka iz AdWords i kolačića iz DoubleClicka u statističke svrhe. Ako niste suglasni s time, možete deaktivirati tu postavku putem upravitelja postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=en.)

SIGURNOST PODATAKA

HŽ Putnički prijevoz poduzeo je tehničke i organizacijske mjere kako bi Vaši podaci bili zaštićeni od gubitka, izmjene, krađe ili pristupa neovlaštenih trećih osoba.

AŽURIRANJE I IZMJENE

U bilo kojem trenutku i bez prethodne obavijesti HŽ Putnički prijevoz može promijeniti ili ažurirati dijelove ove obavijesti o zaštiti podataka. Potrebno je redovito provjeravati ova Pravila kako biste bili upoznati s njihovim izmjenama ili ažuriranjima. Na dokumentu je naznačen točan datum od kojega vrijede Pravila privatnosti.