HŽPP

Vijesti

Besplatan prijevoz umirovljenika Ličko-senjske županije

od 01. kolovoza 2022.

preuzeto s www.lika-online.com

 

Umirovljenici s područja Ličko-senjske županije od 01. kolovoza moći će besplatno koristiti prijevoz vlakovima na svim relacijama unutar Hrvatske. Rezultat je to dogovora i potpisanog Ugovora župana Ernesta Petryja i Maria Zubaka, člana Uprave HŽ Putničkog prijevoza.

Župan Ernest Petry prilikom potpisivanja ugovora istaknuo je: Bit ovog Ugovora jest činjenica da na našem području živi veći broj umirovljenika koji nemaju financijskih mogućnosti da bi putovali vlakom. Suradnja je postignuta zahvaljujući inicijativi Hrvatske stranke umirovljenika i mojim kontaktima s HŽ Putničkim prijevozom. Dio subvencije prema ovom Ugovoru financira Ličko-senjska županija, dok će ostalo snositi HŽ Putnički prijevoz.

Ponosni smo što smo isto već učinili za studente s naših područja pa se taj ugovor već počeo primjenjivati i studentska populacija ima besplatan prijevoz iz mjesta studiranja prema Lici. Na ovaj način će i umirovljenici imati besplatan željeznički prijevoz u svim smjerovima, uz uvjet da imaju prijavljeno prebivalište u našoj Županiji.

Član Uprave Mario Zubak naglasio činjenicu kako je ovo prvi slučaj u Hrvatskoj gdje umirovljenici imaju mogućnost besplatnog prijevoza vlakom. Na ovaj način će polovina stanovništva Ličko-senjske županije, odnosno studenti i umirovljenici, imati mogućnost besplatnog prijevoza željeznicom.

Ličko-senjska županija prva je u Hrvatskoj potpisala ovakav ugovor koji donosi značajnu pogodnost umirovljenika. Zajednička suradnja osigurava dostupnost željezničkog prijevoza i poboljšanje mobilnosti starijih sugrađana.