HŽPP

Izdvajamo

Veseli Bjelovarac na 35. Riječkom karnevalu

Ples i pjesma u vlaku do Rijeke

Veseli Bjelovarci i njihovi gosti ove su godine riječki karneval pohodili vlakom. Njih oko 150 krenulo je u ranim jutarnjim satima iz Bjelovara i uz vesele taktove tamburaša otputovalo za Rijeku kako bi prisustvovali najluđoj karnevalskoj povorci. Šarene maske, pjesma i ples obilježili su ovo veselo druženje, a Crvenkapici i vuku društvo su pravili brojni klaunovi, vile i vražice. Partner projekta karnevalskog vlaka bila je Bjelovarsko-bilogorska županija, a sponzori projekta Rail Cargo Carrier Croatia i Koestlin.

35. Riječki karneval završio je spektakularnom Međunarodnom karnevalskom povorkom. U nedjelju, 11. veljače u 12.00 sati krenula je povorka sastavljena od 104 grupe s više od 10.000 sudionika, a paljenjem pusta na moru i vatrometom oko 20 sati i službeno je završio Riječki karneval.

Prikazane maske i alegorijska kola prava su umjetnička djela u čije je nastajanje uložen golem trud. Riječki karneval već godinama je prepoznatljiv riječki brend koji privlači sve više stranih i domaćih ljubitelja maškaranih događanja. Tijekom održavanja karnevalske povorke za sve zainteresirane bilo je organizirano oslikavanje lica i prodaja karnevalskih suvenira. 

Kako su se na karnevalu i u vlaku proveli Bjelovarci pogledajte u galeriji fotografija.

Partner projekta:

Bjelovarsko-bilogorska županija

Sponzor projekta:

Rail Cargo Carrier Croatia d.o.o.

Koestlin d.d.