HŽPP

Izdvajamo

Besplatan prijevoz zbog potresa

Do 31. prosinca za stanovnike SMŽ-a i službe koje pružaju pomoć

HŽ Putnički prijevoz osigurava besplatan prijevoz stanovnicima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije, volonterima Hrvatskog Crvenog križa, članovima Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnicima ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta. Besplatan prijevoz bit će osiguran do 31. prosinca 2022. godine.

Stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz u 2. razredu redovitih vlakova na svim relacijama unutar RH, a karta će im biti izdana na temelju osobnih dokumenata kojima dokazuju mjesto prebivališta na području pogođenom potresom* ili uvjerenja o prebivalištu.

Također, prijevozna karta se ispostavlja i na temelju osobnih dokumenata kojima dokazuju mjesto prebivališta na području slijedećih gradova i općina bez obzira na mjesto izdavanja (policijska uprava ili policijska postaja):

  • gradovi Petrinja, Glina, Sisak i Hrvatska Kostajnica,
  • općine Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica i Martinska Ves.

Volonteri Hrvatskog Crvenog križa, članovi Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnici ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta imaju pravo na besplatan prijevoz u 2. razredu redovitih vlakova prema Sisačko-moslavačkoj županiji i iz nje, a karta će im biti izdana na temelju službenih iskaznica.

Stanovnici i pripadnici navedenih službi karte mogu preuzeti na blagajnama ili u vlaku.

*PU Sisačko-moslavačka županija, PP Sisak, PP Petrinja, PP Sunja, PP Glina, PP Gvozd, PP Dvor, PP Hrvatska Kostajnica