HŽPP

Izdvajamo

Besplatan prijevoz zbog potresa

Do 30. lipnja 2023. za stanovnike SMŽ-a

HŽ Putnički prijevoz nastavlja osiguravati besplatan prijevoz stanovnicima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije do 30. lipnja 2023. godine.

Stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz u 2. razredu redovitih vlakova na svim relacijama unutar RH, s pojedinačnim ili mjesečnim kartama.

Od 1. ožujka 2023. uvode se mjesečne karte za neograničen broj svakodnevnih putovanja za što je potrebno imati pametnu karticu HŽPP-a s profilom koji se može kupiti na blagajnama po cijeni od 2,65 EUR (19,97 kn). Zahtjev za izradu pametne kartice možete preuzeti ovdje.

Pojedinačna ili mjesečna karta (profil na pametnoj kartici) izdaje se na temelju osobnog dokumenta kojim se dokazuje mjesto prebivališta na području pogođenom potresom* ili uvjerenja o prebivalištu.

Također, prijevozna karta se ispostavlja i na temelju osobnog dokumenta ili uvjerenja o prebivalištu na području sljedećih gradova i općina, bez obzira na mjesto izdavanja (policijska uprava ili policijska postaja):

  • gradovi Petrinja, Glina, Sisak i Hrvatska Kostajnica,
  • općine Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica i Martinska Ves.

*PU Sisačko-moslavačka županija, PP Sisak, PP Petrinja, PP Sunja, PP Glina, PP Gvozd, PP Dvor, PP Hrvatska Kostajnica

Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn