HŽPP

Izdvajamo

Veseli Bjelovarac na Riječkom karnevalu

11. veljače šarene maske i pjesma u karnevalskom vlaku

Tradiciju dugu 25 godina HŽ Putnički prijevoz nastavio je i ove godine 11. veljače kada je realizirana vožnja najveselijeg karnevalskoga vlaka iz Bjelovara u Rijeku na jedan od najljepših svjetskih karnevala.

Veseli maskirani putnici krenuli su u ranim jutarnjim satima iz Bjelovara te uz zaustavljanja u Vrbovcu i Zagrebu u pratnji raspjevanih tamburaša otputovali za Rijeku kako bi prisustvovali veseloj karnevalskoj povorci. Šarene maske, pjesma i ples obilježili su ovo veselo i prekrasno putovanje i druženje u vlaku.

U Rijeci ih je dočekalo više od 9.000 karnevalista koji su u 93 grupe prošetali centrom Rijeke na velikoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci 41. Riječkog karnevala. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti te vatromet boja i oblika rezultirali su paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva. Središnji događaj Riječkog karnevala oko 20 sati zaključen je paljenjem pusta.

U suradnji s Mađarskim željeznicama na Riječki karneval prvi je put iz Budimpešte doputovao i poseban Carnival train koji je u sastavu imao osam vagona prepunih veselih maskiranih putnika. Tijekom vožnje u vlaku putnici su se družili, bezbrižno putovali i dobro se zabavljali te uživali u maskiranju tijekom putovanja. Kao i Bjelovarci, Mađari su u povratku bili oduševljeni karnevalskim događanjima i najavili dolazak sljedeće godine.

Neke od dosadašnjih karnevalskih vlakova možete pogledati ovdje i ovdje