HŽPP

Izdvajamo

Primili smo more zagrljaja i osmijeha

Djeca DV Dobri iz Splita putovala vlakom do Knina

U ponedjeljak, 22. svibnja djeca i odgojiteljice Dječjeg vrtića Dobri iz Splita putovali su vlakom iz Splita u posjet Kninu. Poseban vlak bio je rezerviran samo za malene putnike i već je u kolodvoru Split izazvao oduševljenje djece jer su velika i moćna lokomotiva i tri vagona čekali samo njih.

Nakon sat i pol vožnje pune dječjeg smijeha, plesa i sreće, uslijedio je grad Knin u kojem su djeca obišla znamenitosti i upoznala se s prirodnim znamenitostima kninskog kraja. Uz zvuke prvog pritoka Krke i 22 metra visok slap Krčić, djeca su razgledala jednu od nezaobilaznih prirodnih ljepota Hrvatske.

Nakon krasnog izleta dječja avantura nije završila jer je djevojčice i dječake čekala vožnja kući. Vlak ih je čekao u kolodvoru Knin, a oduševljenje povratkom i ponovnom vožnjom bilo je na vrhuncu. Po povratku u kolodvor Split dječja su srca bila puna, a s izleta i vožnje ponijeli su lijepe nezaboravne uspomene.  

Dan nakon putovanja primili smo pismo odgajateljice Jelene koje je napisano iz dječje perspektive i koje prenosimo u cijelosti:

„Dok su se oblaci kiše razmicali sve više, mališani vrtića Dobri u avanturu kreću, vožnjom vlakom iskušati uzbuđenje i sreću. ☺

Vožnja vlakom za nas svakako novo iskustvo. Većini nas je to bio prvi odlazak na željeznički kolodvor: „Vidi, mama, vidi, to je naš vlak!“ Strojovođa vlaka na peronu tri se oglašava sirenom, kreće ukrcaj. Osmijesi nam ne silaze s lica... „Koji je naš vagon? Gdje ću ja sjesti?“ Nastaje šušur. Mi smo spremni, svi smo konačno na svojim mjestima, a na peronu tri još uvijek vlada veliko uzbuđenje. Odjednom s kolodvora se čuje glas: " Izvanredni vlak DV Dobri na relaciji Split - Knin spreman je za polazak!“

Uzbuđenje je na vrhuncu.  Roditelji mašu, kroz prozore vire, da bar mogu ukrcali bi se i oni. Ipak ništa od toga, ova vožnja je rezervirana samo za nas.

Krećemooooo.....Zadnji poljupci su pali jer naš vlak kroz tunel veselo grabi. Kroz prirodu nas je vodio i sretno u Knin doveo, pa kroz prirodu, polja i mjesta razna ekipa iz "Dobroga" sretno je stigla je do Zvonimirova grada.

Dok smo mi kroz našu kninsku avanturu prolazili i Krčić slap obišli, naš vlak nas je nestrpljivo čekao i na kraju ove avanture sretno kući vratio."

Kada vam djeca nakon putovanja pošalju cijelo more zagrljaja i osmijeha, nacrtaju vlak i kažu da smo im ispunili želje, onda znate da ste uspjeli.

Organizacijom posebnih vlakova HŽ Putnički prijevoz nudi izlete na različite destinacije za sve uzraste, a vozni red prilagođava potrebama skupina putnika. Po povratku s još jednog uspješno organiziranog putovanja, djeci iz DV Dobri šaljemo puno pozdrava, a ostale pozivamo na putovanje vlakom.