HŽPP

Izdvajamo

Humanitarne vožnje Tin-expressa

I ove godine darivali smo mališane u Zagrebu i Varaždinu

Zagreb

U Zagrebu je humanitarna vožnja održana 3. prosinca na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Savski Marof – Zagreb Glavni kolodvor. Vožnja je bila darovana djeci s iz domova za nezbrinutu djecu i teškoćama u razvoju iz Dječjeg sela Lekenik, Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ iz Zagreba, Udruge za terapijsko jahanje „Don Kihot“ iz Zagreba, Udruge „Leri“ iz Sesveta, Centra za autizam iz Zagreba, Udruge osoba s invaliditetom „Suncokret“ iz Velike Gorice i zagrebačkih dječjih vrtića „Potočnica“ i „Duga“.

U okićenom vlaku bilo je oko 200 djece s roditeljima i voditeljima, a uz prigodni program djecu su dočekali sveti Nikola, Djed Božićnjak i vile s darovima. Darove za djecu osigurali su McDonalds, Atlantic Grupa i HŽ Putnički prijevoz.

Djeca su u veselom i prigodno okićenom vlaku bila oduševljena. Tijekom putovanja družili su se sa sv. Nikolom, Djedom Božićnjakom i vilama, pjevale dječje božićne pjesme i plesala, a mnogi su odmah otvorili darove. Nekima od njih bila je to prva vožnja vlakom.  

Varaždin

Grad Varaždin je djeci povodom blagdana Svetog Nikole i dana Grada Varaždina 4. prosinca poklonio vožnju dječjim božićnim vlakom „Tin-express“ na relaciji Varaždin – Ivanec – Varaždin.

Sveti Nikola je u veselom, raspjevanom i prigodno okićenom vlaku dočekao djecu te ih putem uveseljavao, pjevao i plesao s njima. U vlaku punom dječjih osmijeha vozilo se oko 280 putnika, među kojima su bili djeca, roditelji i voditelji Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, Udruge gluhih i nagluhih, Zajednice Cenacolo - Udruga sv. Lovro, Utočišta „Sv. Nikola“, Udruge „Zipka“, Bedem ljubavi, Udruge slijepih i slabovidnih, Doma za žrtve obiteljskog nasilja, Udruge gluhoslijepih, Udruge savjetovališta „Uz tebe sam“, Društva za zaštitu od dijabetesa i Udruge roditelja i udovica Domovinskog rata - za unučad.

Split

U Splitu je humanitarna vožnja bila organizirana na blagdan Sv. Nikole 6. prosinca. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita HŽ Putnički prijevoz vožnju je darovao djeci s teškoćama u razvoju i štićenicima splitskih udruga „Sindrom Down 21“, „Zvono“ i „Lastavica“.

U vlaku se vozilo stotinjak štićenika s odgajateljima, voditeljima i roditeljima, koje je dočekao sv. Nikola i glazbeni duo s gitarom i harmonikom, koji je oduševljene putnike zabavljao blagdanskim pjesmama. Uz dječji osmijeh i pjesme, sv. Nikola putnicima je podijelio darove koje su osigurali Konzum i HŽ Putnički prijevoz.