HŽPP

Izdvajamo

Prijevoz učenika i studenata na pruzi Banova Jaruga – Daruvar – Virovitica

Učenici i redovni studenti prevozit će se besplatno

Od 5. veljače u promet su uvedena dva vlaka na relaciji Virovitica – Banova Jaruga – Virovitica, devet vlakova na relaciji Daruvar – Banova Jaruga – Daruvar, a dva vlaka namijenjena prvenstveno prijevozu studenata voze petkom na relaciji Zagreb GK – Daruvar – Virovitica i nedjeljom na relaciji Virovitica – Daruvar – Zagreb GK. Uz navedenih 13 vlakova, putnici će se nastaviti prevoziti i autobusima na relacijama Virovitica – Daruvar – Virovitica i Virovitica – Banova Jaruga – Virovitica  (9 autobusnih linija).

Učenici i redovni studenti koji imaju prebivalište u Bjelovarsko-bilogorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, a čije je polazište ili odredište na pruzi Banova Jaruga – Daruvar – Virovitica, prevozit će se besplatno.

Za ostvarivanje besplatnog prijevoza učenici i studenti moraju imati izrađenu pametnu karticu s odgovarajućim profilom K-18 i K-33x. Za izradu pametne kartice učenici i studenti dužni su priložiti:

  • ispunjeni Zahtjev za izradu pametne kartice koji putnici mogu preuzeti ovdje ili na blagajni
  • fotografiju
  • 20,00 kn za K-18 / 50,00 kn za K-33X
  • učenici - za izradu K-18 profila ovjereni Obrazac 2 koji ovjerava obrazovna ustanova i kojim se potvrđuje redovan upis u školsku godinu (preuzeti ovdje)
  • studenti - za izradu K-33X profila Indeks ili potvrda o upisanom tekućem semestru koji se moraju predočiti prilikom ispostavljanja iskaznice.

Zahtjev za izradu pametne kartice i priloženu dokumentaciju putnici trebaju predati na blagajni, gdje će po izradi i preuzeti svoju pametnu karticu. Pametna kartica ispostavlja se na ime i prezime putnika na rok od pet godina, a profil vrijedi ovisno o statusu putnika sukladno važećim tarifnim propisima.