HŽPP

Međunarodni prijevoz

Vlakom u Švicarsku

Datum: 25.4.2017. 10:00:00
Putujte vlakom od Zagreba do Züricha

Zbog građevinskih radova na području Slovenije, Austrije, Švicarske i Mađarske dolazi do promjena u voznom redu međunarodnih vlakova. Više informacija potražite ovdje.

Zürich je najveći švicarski grad koji se prema anketi iz 2006. smatra gradom s najboljom kvalitetom života na svijetu. Smješten je na obali Ciriškog jezera i rijeke Limmat, a šetnja uz jezero jedno od najljepših iskustava u Zürichu. Krenete li od glavnog kolodvora po Bahnhofstrasse, put će vas dovesti do Bürkliplatza i velike zelene terase iznad jezera.

Kako i priliči najvećem gradu države koja je postala simbol za urarstvo, ondje se nalazi veliki cvjetni sat. Zürich je i grad čokolade i sira, kao i 1200 fontana. Gradskim krajolikom dominiraju brojni crkveni tornjevi. Prije svega tu su blizanci Grossmünstera, a u blizini je i crkva sv. Petra, čiji satni brojčanik ima promjer od čak 8,64 m i najveći je među europskim crkvama.

Zürich je i grad kulture pa vam predlažemo da posjetite Muzej lijepih umjetnosti (Kunsthaus Zürich), a nemojte propustiti ni Švicarski nacionalni muzej jer zgrada u kojoj se nalazi nalikuje dvorcu iz crtića s mnoštvom tornjeva i tornjića. Zürich je i ugodno mjesto za shopping stoga pretražite robne kuće Jelmoli, Globus i Grieder, ulicu Bahnhofstrasse i Shop Ville, koji se nalazi pokraj glavnog kolodvora.

Vozni red

  • 414/40414 Zagreb 19.38  Zürich 9.20
  • 415/40465 Zürich 20.40  Zagreb 10.39

Putujte po povoljnim cijenama u vagonu sa sjedalima, ležajima ili onome za spavanje.

Putnicima koji putuju u vagonu za spavanje ili vagonu s ležajima u jutarnjim satima bit će poslužen doručak, koji je uključen u cijenu karte.

Tijekom putovanja nudimo Vam bezalkoholna i alkoholna pića, tople napitke, čokoladice i grickalice.

Prijevozne i rezervacijske karte možete kupiti na www.nightjet.com ili www.international-bahn.de i na blagajnama HŽPP-a.

Više informacija potražite u letku , na međunarodnim blagajnama kolodvora ili .