HŽPP

Međunarodni prijevoz

Vlakom u Švicarsku

Datum: 25.4.2017. 10:00:00
Putujte vlakom od Zagreba do Züricha već od 29,90 eura

Iskoristite mogućnost putovanja po povoljnim cijenama u vagonima sa sjedalima, ležajima ili vagonima za spavanje.

Putnicima koji putuju u vagonu za spavanje ili vagonu s ležajima u jutarnjim satima bit će poslužen doručak, uključen u cijenu karte.

Tijekom putovanja nudimo Vam bezalkoholna i alkoholna pića, tople napitke, čokoladice i grickalice.


Vozni red i cijene karata

Vozni red i cijene karata

  • 414 Zagreb 18.40 - Savski Marof - Zürich 9:20
  • 415 Zürich 20:40 - Savski Marof - Zagreb 10:40

vagon sa sjedalima već od 29,90 €*
vagon sa ležajima već od 49,90 €*
vagon za spavanje već od 69,90 €*

*ograničen broj mjesta
*Cijene međunarodnih prijevoznih karata izražene su u EUR, a preračunavanje u HRK vrši se na prodajnom mjestu prema srednjem tečaju HNB na dan kupovine međunarodne prijevozne karte do 31.12.2022.


Zürich je najveći švicarski grad i glavni grad Ciriškog kantona, koji se prema anketi iz 2006. smatra gradom s najboljom kvalitetom života na svijetu.

Smješten je na obali jezera Zürich i rijeke Limmat. Jedno od najljepših iskustava u Zürichu svakako je šetnja obalom istoimenog jezera. Idete li od Glavnog kolodvora samo ravno po Bahnhofstrasse, put će vas dovesti do Bürkliplatza i velike 'zelene terase' iznad jezera.

Kako i priliči najvećem gradu države koja je postala simbol za urarstvo, ondje se nalazi veliki cvjetni sat. Zürich je i grad čokolade i sira, kao i 1200 fontana koje se nalaze posvuda.

Gradskim krajolikom dominiraju brojni crkveni tornjevi. Prije svega tu su 'blizanci' Grossmünstera, a u blizini je i crkva sv. Petra, čiji satni brojčanik iznosi čak 8,64 m i najveći je među crkvama u Europi.

Zürich je i domaćin brojnim muzejima. Među njima se izdvajaju Muzej lijepih umjetnosti (Kunsthaus Zürich), a nemojte propustiti ni Švicarski nacionalni muzej jer zgrada u kojoj se nalazi nalikuje dvorcu iz crtića, s mnoštvom tornjeva i tornjića koji nepravilno 'paraju' zrak.

Zürich je i ugodno mjesto za shopping stoga pretražite robne kuće Jelmoli, Globus i Grieder, ulicu Bahnhofstrasse i Shop Ville, koji se nalazi pokraj Glavnog kolodvora.

Više informacija potražite na međunarodnim blagajnama kolodvora ili .

Sve vrste karata, uključujući rezervacijske karte mogu se kupiti putem web stranice Austrijskih saveznih željeznica (ÖBB-a) www.nightjet.com (noćni vlakovi), www.oebb.at (dnevni vlakovi), Njemačkih željeznica (DB-a)  www.international-bahn.de i na blagajnama HŽPP-a.