HŽPP

Međunarodni prijevoz

EuroNight vlakovi

Datum: 22.2.2022. 11:22:00
Putujte noćnim vlakovima po Europi

HŽ Putnički prijevoz (HŽPP) u suradnji s Austrijskim (ÖBB) i Slovačkim (ZSSK) željeznicama nudi prijevoz noćnim EuroNight (EN) vlakovima po Europi.

U nastavku možete pronaći pregled EN vlakova.

(*Cijene su izražene u EUR, a preračunavanje u HRK vrši se na prodajnom mjestu prema srednjem tečaju HNB na dan kupovine međunarodne prijevozne karte do 31.12.2022.)

EN vlakom do Münchena

Sa 1,4 milijuna stanovnika München je po veličini treći grad u Njemačkoj i jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta. Uz Lenbachhaus, Staru i Novu pinakoteku te Pinakoteku moderne, Njemački muzej, Etnološki muzej i ostale muzeje koji skrivaju bogatu povijest ovog grada, mnoge zanimljive građevine čine München posebnim. Među njima ističu se Stara i Nova vijećnica, Petrova crkva, gotička Frauenkirche i renesansna Michaelskirche.

No čak i ako niste zaljubljenik u povijesne znamenitosti i želite se samo dobro provesti, uživati u kupnji, posjetiti vrhunski sportski događaj ili jednostavno osjetiti duh prave europske multikulturne prijestolnice, tada je München pravi odabir za vas. Gotovo da nema onoga tko nije čuo za Oktoberfest i bogatu gastronomsku ponudu piva i pravih bavarskih kobasica, ali ni onih starijih sportskih znalaca koji se ne sjećaju Olimpijskih igara 1972. za koje je sagrađen Olimpijski park. Za mlađe sportske naraštaje, tu je nezaobilazna Allianz Arena, a luksuzne trgovine na Maximilianstraße izvrstan su izbor za otkrivanje modnih trendova.

Vozni red i cijene karata pogledajte ovdje .

EN vlakom do Züricha

Zürich je najveći švicarski grad i glavni grad Ciriškog kantona, koji se prema anketi iz 2006. smatra gradom s najboljom kvalitetom života na svijetu. Smješten je na obali jezera Zürich i rijeke Limmat. Jedno od najljepših iskustava u Zürichu svakako je šetnja obalom istoimenog jezera.

Zürich se smatra gradom čokolade i sira. Gradskim krajolikom dominira 1200 fontana koje se nalaze posvuda, te brojni crkveni tornjevi. Prije svega tu su 'blizanci' Grossmünstera, a u blizini je i crkva sv. Petra, čiji satni brojčanik iznosi čak 8,64 m i najveći je među crkvama u Europi.

Zürich je i domaćin brojnim muzejima među kojima se izdvajaju Muzej lijepih umjetnosti (Kunsthaus Zürich), te Švicarski nacionalni muzej čija zgrada u kojoj se nalazi nalikuje dvorcu iz crtića, s mnoštvom tornjeva i tornjića koji nepravilno 'paraju' zrak. Zürich je i ugodno mjesto za shopping stoga pretražite robne kuće Jelmoli, Globus i Grieder, ulicu Bahnhofstrasse i Shop Ville, koji se nalazi pokraj Glavnog kolodvora.

Vozni red i cijene karata pogledajte ovdje .

EN vlakom do Bratislave

Bratislava je glavni i, s otprilike 460.000 stanovnika,najveći grad Slovačke. Udaljena je samo 60 km od Beča, a prije Prvog svjetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano s Bratislavom električnim tramvajem. Beč i Bratislava su najbliži glavni gradovi u Europi. Granice grada gotovo dosežu državne granice s Austrijom i Mađarskom.

Na istočnoj obali Dunava nalazi se znamenita povijesna jezgra, a na zapadnoj se smjestio moderni dio grada. Nekada poznat kao njemački Pressburg, mađarski Pozsony ili hrvatski Požun oduvijek je bio jedno od kulturnih središta Srednje Europe. Kao središte višestoljetne povijesti bio je raskrižje brojnih kultura i trgovinskih putova, a danas je najvažnije industrijsko i kulturno središte Slovačke.

Bratislava obiluje brojnim kulturno povijesnim građevinama koje su većinom smještene u starom dijelu grada koje je glavno mjesto bogatih kulturnih događanja tijekom cijele godine.

Vozni red i cijene karata pogledajte ovdje .