HŽPP

Međunarodni prijevoz

Vlakom u Sloveniju

Putujte uz posebne ponude Ljubljana Specijal, Celje Specijal, Maribor Specijal, Pula Specijal i Jadran Specijal

Smještena na raskrižju Alpa, Mediterana, krša i Panonske ravnice, Slovenija je 2016. postala prva zelena turistička destinacija u svijetu s obzirom na očuvanje okoliša i potencijal održivog turizma. Turiste osobito privlači glavni grad Ljubljana, koji obilježava tok rijeke koja prolazi kroz uže središte grada, specifične arhitektura, zanimljivi mostovi te topli i srdačni domaćini.

Za putovanja u Sloveniju pripremili smo atraktivne ponude.

Već od 9 eura otputujte iz Zagreba i Rijeke do Ljubljane po posebnoj ponudi Ljubljana Specijal, a iz Zagreba do Celja po posebnoj ponudi Celje Specijal. Iz Rijeke do Celja po posebnoj ponudi Celje Specijal već od 14 eura.

Povoljno putujte vlakom iz Zagreba do Maribora po posebnoj ponudi Maribor Specijal već od 12 eura, a od Rijeke do Maribora već od 14 eura.

Povoljno putujte vlakom iz Pule do Ljubljane po posebnoj ponudi Pula Specijal već od 19 eura, a od Pule do Celja ili Maribora već od 24 eura.

Već od 29 eura otputujte iz Splita, Šibenika i Zadra do Ljubljane i Maribora po posebnoj ponudi Jadran Specijal!

Djeca od 6 do 11 godina plaćaju pola cijene karte.Vozni red i cijene karata - LJUBLJANA

Zagreb GK - Ljubljana već od 9 €

  • EC 212 Zagreb GK 7.03 - Ljubljana 9.14
  • B 210 Zagreb GK 12.47 - Ljubljana 15.06
  • B 414 Zagreb GK 18.40 - Ljubljana 20.54
  • B 498 Zagreb GK 21.27 - Ljubljana 23.33

Rijeka - Ljubljana već od 9 €

  • B 482 Rijeka 11.50 - Ljubljana 15.01
  • B 480 Rijeka 20:40 - Ljubljana 23:35


Smještena na rijeci Ljubljanici za Ljubljanu se vežu zanimljive legende, među kojima je najzanimljivija ona o zmajčeku Ljubi, simbolu slovenskoga glavnog grada. Upoznavanje središnjeg dijela grada najbolje je početi razgledavanjem Prešernova trga s kojega se nastavlja najpopularniji i najljepši ljubljanski most Tromostovje. S druge strane Ljubljanice nalaze se Filipov dvorec i Kresija, uz koje se ulazi u staru gradsku jezgru. Koračajte kamenim ulicama i prepustite se ljepotama Ljubljane.


Vozni red i cijene karata - CELJE

Zagreb GK - Celje  već od 9 €

  • EC 158 Zagreb GK 7.27 - Celje 9.15

Celje nenametljivo spaja antičku i srednjovjekovnu baštinu s modernim urbanitetom. Romantične ulice u staroj gradskoj jezgri, mali kutci za tajne razgovore u gradskom parku, arhitektura koja pokazuje bogatstvo i raznolikost prošlosti, bogati sadržaji muzeja, galerija i kazališta nalaze se na samo nekoliko koraka u središtu grada.Vozni red i cijene karata - MARIBOR

Zagreb GK - Maribor već od 12 €

  • EC 158 Zagreb GK 7.27 - Celje 9.17 - Maribor 10.07

Najstarija vinova loza na svijetu upisana u Guinnessovu knjigu rekorda, izvrsne mogućnosti za shopping, aktivni boravak na Pohorju, šetnja uz jednu od najljepših rijeka Europe i bogata povijest samo su neki od razloga zbog kojih bi vikend trebali provesti upravo u Mariboru.

Kada govorimo o povijesti i kulturi, neizostavni dio svakako je najstariji dio grada Lent. Ako ste avanturistički tip, spuštanje tradicionalnim splavom po Dravi može biti dobar odabir za Vas, a dolazite li u grad s najmlađima, svakako odaberite vožnju gradom u kočiji.

Više informacija potražite na međunarodnim blagajnama kolodvora ili .

(*Cijene međunarodnih prijevoznih karata izražene su u EUR, a preračunavanje u HRK vrši se na prodajnom mjestu prema srednjem tečaju HNB na dan kupovine međunarodne prijevozne karte do 31.12.2022.)