HŽPP

Međunarodni prijevoz

Vlakom u Njemačku

Datum: 3.9.2015. 10:00:00

Vozni red 

  • EC 212/112 Zagreb GK 7.03 – München Hbf 15.48 – Frankfurt (M) Hbf 19.40
  • EC 113/213 Frankfurt (M) Hbf 8.22 - München Hbf 12.17 – Zagreb GK 20.46
  • EN 498 Zagreb GK 21.27 – München Hbf 6.29
  • EN 499/50463 München Hbf 23.20 – Zagreb GK 8.32

    *Cijene međunarodnih prijevoznih karata izražene su u EUR, a preračunavanje u HRK vrši se na prodajnom mjestu prema srednjem tečaju HNB na dan kupovine međunarodne prijevozne karte do 31.12.2022.

Sa 1,4 milijuna stanovnika München je po veličini treći grad u Njemačkoj i jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta.

Uz Lenbachhaus, Staru i Novu pinakoteku te Pinakoteku moderne, Njemački muzej, Etnološki muzej i ostale iznimno posjećene muzeje koji skrivaju bogatu povijest ovog grada, mnoge zanimljive građevine čine München posebnim i bitnim na kulturnoj karti Europe. Među njima ističu se Stara i Nova vijećnica, Petrova crkva, gotička Frauenkirche i renesansna Michaelskirche.
No čak i ako niste zaljubljenik u povijesne znamenitosti i želite se samo dobro provesti, uživati u kupnji, posjetiti vrhunski sportski događaj ili jednostavno osjetiti duh prave europske multikulturne prijestolnice, tada je München pravi odabir za vas. Gotovo da nema onoga tko nije čuo za Oktoberfest i bogatu gastronomsku ponudu piva i pravih bavarskih kobasica, ali ni onih starijih sportskih znalaca koji se ne sjećaju Olimpijskih igara 1972. za koje je sagrađen Olimpijski park. Za mlađe sportske naraštaje, tu je nezaobilazna Allianz Arena, a luksuzne trgovine na Maximilianstraße izvrstan su izbor za otkrivanje modnih trendova.

Frankfurt je peti po veličini grad u Njemačkoj sa oko 700.000 stanovnika. Smješten je na rijeci Majni u saveznoj pokrajini Hessen. Ovo je vrlo važno prometno središte Njemačke, bogato kulturnim, povijesnim i gospodarskim znamenitostima.

Od starog dijela može se vidjeti najpoznatiji njemački trg – Romerberg, frankfurtska carska Katedrala, crkva sv. Pavla, te bivša zgrada biblioteke – Kuća literature. Glavna frankfurtska crkva, crkva sv. Vartolomeja visoka je 95 metara i jedna je od najviših crkvi, a u njoj se nalazi muzej koji svakako treba vidjeti.

Kada ste u ovom gradu svakako posjetite i najstariji sačuvani objekt koji se nalazi u samom centru -  Saalhof. U Franfurtu je rođen svjetski poznati pisac i filozof Johann Wolfgang von Goethe, stoga obavezno posjetite njegovu rodnu kuću u starom dijelu grada, a pokraj nje je smješten i Goethe muzej. Ovaj grad je poznat po visokim zgradama.

Frankfurt je osim po kulturnim i gospodarskim znamenitostima poznat i po gastronomiji, shopingu i noćnom životu.

Više informacija potražite na međunarodnim blagajnama kolodvora ili .

Sve vrste karata, uključujući rezervacijske karte mogu se kupiti putem web stranice Njemačkih željeznica (DB-a)  www.international-bahn.de , Austrijskih saveznih željeznica (ÖBB-a) www.nightjet.com (noćni vlakovi) i na blagajnama HŽPP-a.