HŽPP

Vijesti

Sarajevo - Ploče - Sarajevo

Sezonski vlakovi vozit će od srpnja do rujna

U sjedištu HŽPP-a 14. lipnja 2022. održan je sastanak uprava Željeznica Federacije BiH i HŽPP-a na kojemu su bili nazočni predsjednik Uprave Željeznica Federacije BiH Enis Džafić te predsjednik Uprave HŽPP-a Željko Ukić i član Uprave HŽPP-a Mario Zubak sa suradnicima. 

Na sastanku je postignut dogovor o ponovnom prometovanju sezonskih vlakova na relaciji Sarajevo – Ploče – Sarajevo koji će početi voziti od 1. srpnja.

U povodu ponovnog uspostavljanja prometa Ukić je istaknuo:

  • Uz međunarodne sezonske vlakove iz Praga, Bratislave, Beča, Budimpešte i Ljubljane, izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu najaviti ponovno uspostavljanje prometa s Bosnom i Hercegovinom. Ovom suradnjom omogućit ćemo dobre veze po povoljnim cijenama između Sarajeva i Ploča te se nadamo da će liniju tijekom ljeta koristiti velik broj turista.     

Izrazivši zadovoljstvo suradnjom s HŽ Putničkim prijevozom, Džafić je izjavio:

  • Postigli smo dogovor s HŽ Putničkim prijevozom i ponovno, nakon osam i po godina, uvodimo liniju Sarajevo – Ploče – Sarajevo kojom putnicima iz BiH, Hrvatske i Europe osiguravamo vezu između središnjeg dijela BiH i jadranske obale. Uz rekorde koje bilježimo u teretnom prometu, od izuzetne nam je važnosti održavanje postojećih i vraćanje novih linija u domaćem i međunarodnom putničkom prometom.

Vozni red:

  • Sarajevo (7.15) – Čapljina (9.52) – Metković (10.18) – Ploče (10.36)
  • Ploče (18.26) – Metković (19.04) –  Čapljina (19.29) – Sarajevo (21.51) 

Vlakovi će voziti petkom, subotom i nedjeljom od 1. srpnja do 11. rujna 2022. godine.