HŽPP

Top ponude

HŽPP za Vatrene!

Vlakom na finale i doček stiglo oko 17.300 navijača

U nedjelju, 15. srpnja za sve navijače koji su putovali vlakom na gledanje finalne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u bilo kojem gradu ili mjestu, HŽ Putnički prijevoz omogućio je kupnju povratne karte u iznosu od 20 kuna za sve relacije u Hrvatskoj, a ukupno je prodano oko 3.600 karata.

Hrvatsku reprezentaciju na finalnoj utakmici bodrili su i slovenski navijači, koji su u nedjelju, 15. srpnja doputovali vlakom kako bi utakmicu pratili na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Za njihov dolazak i povratak u sastav međunarodnih vlakova 415 (Ljubljana 8.25 – Zagreb 10.43) i 498 (Zagreb 21.20  – Ljubljana 23.38) uvršteni su dodatni vagoni.

U ponedjeljak, 16. srpnja na dan dočeka hrvatske reprezentacije u Zagrebu, HŽ Putnički prijevoz svim putnicima odobrio je 50% popusta na jednosmjerna i povratna putovanja iz bilo kojeg grada ili mjesta do Zagreba, a ukupno je prodano oko 13.000 karata. Posebnim navijačkim vlakom iz Osijeka je oko 12.00 sati stiglo više od 700 navijača, a navijači su tokom cijelog dana pristizali iz svih krajeva Hrvatske.

Prema procjeni policije, na Trgu bana Jelačića bilo je oko 110.000 navijača, u užem centru grada njih oko 250.000, a još 200.000 navijača bilo je na trasi kretanja autobusa od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića, prema čemu je Vatrene ukupno dočekalo više od pola milijuna navijača.

Nakon zahvala reprezentativaca i kapetana hrvatske reprezentacije i najboljeg igrača Svjetskoga nogometnog prvenstva 2018. Luke Modriće, okupljenima se nakon gotovo šestosatne vožnje od aerodroma na Trgu obratio izbornik reprezentacije Zlatko Dalić:

 - U Rusiji nismo igrali za sebe, nego za naše obitelji, za vas, za sve Hrvate, i one u dijaspori, za naše branitelje, jer da nije njih ne bi bilo ni šahovnice. Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci, ali vi ste prepoznali da smo mi dali sve od sebe, baš kao što ste i vi dali sve od sebe. Iznad svega Hrvatska!

HŽPP primio je i pohvale putnika zbog organizacije vožnji, među kojima se ističe pohvala putnice koja je u mailu, koji je naslovila Veliko hvala, navela:

- Hvala Hrvatskim željeznicama!! Ništa posebno, samo ugodno iznenađenje prilikom kupnje karte :) Mala, a velika stvar! Prepoznali ste trenutak i podijelili s narodom radost.

Putnik koji je putovao na doček Vatrenih poslao je mail u kojem navodi:

- Jedan veliki bravo za HŽ! Ponosan sam što smo konačno svi imali isti cilj i što ste nam omogućili povoljan prijevoz na doček naše reprezentacije. Samo jedna riječ bi bila to – neopisivo! 

Veselu atmosferu pogledajte u galeriji.

HŽ Putnički prijevoz čestita Vatrenima na velikom uspjehu!