HŽPP

YOUMOBIL

Završen projekt YOUMOBIL

Datum: 31.3.2022. 10:00:00
Nakon tri godine projekt YOUMOBIL obilježio je svoj završetak konferencijom i sastankom partnera u Weißenfelsu

Nakon tri godine projekt YOUMOBIL obilježio je svoj završetak konferencijom i sastankom partnera u Weißenfelsu (Njemačka). Projekt se provodio od 1. travnja 2019. do 31. ožujka 2022. godine.

Sudjelovanjem na konferenciji „Poticanje mobilnosti mladih u ruralnim područjima: inovativne usluge, poboljšano iskustvo, veća uključenost“ 17. ožujka 2022. i završnom sastanku partnera projekta 18. ožujka 2022., HŽPP je završio svoje sudjelovanje u projektu YOUMOBIL.

Na konferenciji koja je bila otvorena za javnost predstavljena su brojna izlaganja na temu mobilnosti mladih u ruralnim područjima, rezultati projekta i aktivnosti svih partnera, pa tako i HŽPP-a. U Hrvatskoj su od 11. srpnja 2020. do 11. srpnja 2021. bili uvedeni noćni vlakovi od Zagreb GK do Ivanić-Grada. Također, revitaliziran je elektromotorni vlak koji vozi i na navedenoj relaciji i koji je ukrašen radovima učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba.

Kratak prikaz aktivnosti HŽPP-a

Na završnom sastanku partnera evaluirana su postignuća projekta, definiran je sažetak implementacijskih aktivnosti projektnih partnera i predstojeće aktivnosti do kraja mjeseca.

Ovim projektom HŽPP je nastavio uspješnu suradnju s partnerima u sklopu programa međunarodne suradnje Interreg Središnja Europa i izrazio spremnost na nastavak suradnje vezane uz poboljšanje javnog prijevoza.