HŽPP

Međunarodni prijevoz

Vlakom u Sloveniju

Putujte uz posebne ponude Ljubljana Specijal, Celje Specijal, Maribor Specijal, Pula Specijal i Jadran Specijal

Smještena na raskrižju Alpa, Mediterana, krša i Panonske ravnice, Slovenija je 2016. postala prva zelena turistička destinacija u svijetu s obzirom na očuvanje okoliša i potencijal održivog turizma. Turiste osobito privlači glavni grad Ljubljana, koji obilježava tok rijeke koja prolazi kroz uže središte grada, specifične arhitektura, zanimljivi mostovi te topli i srdačni domaćini.

Djeca od 6 do 11 godina plaćaju pola cijene karte.Vozni red - LJUBLJANA

Zagreb GK  Ljubljana

  • EC 212 Zagreb GK 7.05 - Ljubljana 9.14
  • B 210 Zagreb GK 12.50 - Ljubljana 15.08
  • B 414 Zagreb GK 19.38 - Ljubljana 21.47

Rijeka  Ljubljana

  • B 482 Rijeka 11.50 - Ljubljana 14.57
  • B 480 Rijeka 18.47 - Ljubljana 21.47

Smještena na rijeci Ljubljanici za Ljubljanu se vežu zanimljive legende, među kojima je najzanimljivija ona o zmajčeku Ljubi, simbolu slovenskoga glavnog grada. Upoznavanje središnjeg dijela grada najbolje je početi razgledavanjem Prešernova trga s kojega se nastavlja najpopularniji i najljepši ljubljanski most Tromostovje. S druge strane Ljubljanice nalaze se Filipov dvorec i Kresija, uz koje se ulazi u staru gradsku jezgru. Koračajte kamenim ulicama i prepustite se ljepotama Ljubljane.


Vozni red - CELJE

Zagreb GK - Celje

  • EC 158 Zagreb GK 7.05 - Celje 9.14

Celje nenametljivo spaja antičku i srednjovjekovnu baštinu s modernim urbanitetom. Romantične ulice u staroj gradskoj jezgri, mali kutci za tajne razgovore u gradskom parku, arhitektura koja pokazuje bogatstvo i raznolikost prošlosti, bogati sadržaji muzeja, galerija i kazališta nalaze se na samo nekoliko koraka u središtu grada.Vozni red - MARIBOR

Zagreb GK - Maribor

  • EC 158 Zagreb GK 7.05 - Celje 9.17 - Maribor 10.08

Najstarija vinova loza na svijetu upisana u Guinnessovu knjigu rekorda, izvrsne mogućnosti za shopping, aktivni boravak na Pohorju, šetnja uz jednu od najljepših rijeka Europe i bogata povijest samo su neki od razloga zbog kojih bi vikend trebali provesti upravo u Mariboru.

Kada govorimo o povijesti i kulturi, neizostavni dio svakako je najstariji dio grada Lent. Ako ste avanturistički tip, spuštanje tradicionalnim splavom po Dravi može biti dobar odabir za Vas, a dolazite li u grad s najmlađima, svakako odaberite vožnju gradom u kočiji.

Više informacija potražite na međunarodnim blagajnama kolodvora ili .