HŽPP

Izdvajamo

Studenti

Putujte povoljnije tijekom cijele godine

Povoljnije putovanje do mjesta studiranja

Redovni studenti ostvaruju pravo na povoljnije putovanje od mjesta prebivališta do mjesta studiranja. Popis županija, gradova i općina koje omogućuju besplatan prijevoz studenata sa svojeg područja, te popis županija, gradova i općina koji sufinanciraju prijevoz studenata sa svojeg područja možete pogledati ovdje.

Mjesečne i godišnje karte

Za izdavanje karte potrebno je na blagajni izraditi pametnu karticu s dodijeljenim profilom Student - K18 po cijeni od 20 kn (2,65 EUR), uz koju treba priložiti potvrdu obrazovne ustanove o redovitom školovanju i fotografiju. Potvrdu obrazovne ustanove o redovitom školovanju možete preuzeti ovdje. 

Iskaznica vrijedi od 1. listopada jedne do 30. rujna druge godine za redovite studente. 

Vikendom u pola cijene

Putujete li subotom, nedjeljom i blagdanom, nagrađujemo vas dodatnom pogodnošću! Uz predočenje mjesečne ili godišnje karte, ostvarite 50% popusta u 2. razredu vlakova

Putovanje na relaciji različitoj od one navedene na kartici vrijedi u unutarnjem prijevozu i mora početi i završiti subotom, nedjeljom ili blagdanom u roku valjanosti pretplatne karte.

Indeks vrijedi više

Ostvarite 50% popusta na neograničen broj jednosmjernih i povratnih putovanja tijekom cijele godine. Popust vrijedi za redovne i izvanredne studente. 

Popust se ostvaruje na svim prodajnim mjestima temeljem pametne kartice. Cijena profila iznosi 50 kn (6,64 EUR) . Profil vrijedi godinu dana od dana ispostavljanja, neovisno o akademskoj godini.

Više o pametnim karticama i načinu izrade pročitajte ovdje.

  • za ostvarivanje prava na studentski profil studenti moraju predočiti indeks ovjeren za tekući semestar ili potvrdu fakulteta o upisanom tekućem semestru. Status studenta moguće je dokazati predočenjem e-indexa ili iksice, uz predočenje dokumenta na kojemu su navedeni valjani matični podaci. 
  • potrebna fotografija dimenzija 3 x 3,5 cm

Tečaj: 1 EUR = 7,53450 HRK