HŽPP

Izdvajamo

Stigao prvi vlak RegioJeta

Vlak s oko 400 putnika u Rijeku stigao u 10.40, u Split u 13.46 sati

29. svibnja u Rijeku je u 10.40, a u Split u 13.46 sati stigao vlak koji je jučer u 16.46 sati krenuo iz Praga. Među oko 400 putnika bila je i veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Češkoj Ljiljana Pancirov te vlasnik i predsjednik Uprave češkoga željezničkog prijevoznika RegioJet Radim Jančura.

Veliki interes turista potvrđuje već više od 30.000 prodanih karata za ovu ljetnu sezonu. Karte za relaciju Prag – Rijeka/Rijeka – Prag mogu se kupiti po cijeni od 19 EUR za mjesto u vagonu sa sjedalima, odnosno od 31 EUR u vagonu za spavanje, za relaciju Prag – Split/Split – Prag od 35 EUR u vagonu sa sjedalima, odnosno od 42 EUR u vagonu za spavanje. Uz to, putnici će moći putovati i u tzv. Astra vagonima koji u sjedala imaju ugrađene zaslone na dodir. Karte za vlak mogu se kupiti i od/do Zagreba i Budimpešte te na relacijama Zagreb – Rijeka/Split i obrnuto.

Karte se mogu kupiti putem aplikacije RegioJet i na blagajnama HŽPP-a u Zagreb GK, Rijeci i Splitu, a u cijenu karte uključene su dodatne usluge u vlaku (voda, kava, doručak, Wi-Fi). U cijenu karte uključen je i prijevoz autobusima iz Ogulina, Gračaca, Rijeke i Splita do drugih destinacija na jadranskoj obali. Vozni red vlaka možete pogledati ovdje.

Nastavak uspješne suradnje RegioJeta i HŽPP-a doprinijet će daljnjem pozicioniranju Češke i Hrvatske kao privlačnih, sigurnih i jednostavno dostupnih turističkih destinacija, a očekuje se da će ove godine od 28. svibnja do 30. rujna u ukupno 176 vlakova biti prevezen još veći broj putnika. U svibnju, lipnju i rujnu vlakovi će voziti tri puta tjedno u oba smjera, a u srpnju i kolovozu svakodnevno.