HŽPP

Sastanak partnera, veljača 2022.

Zagreb je trebao biti grad domaćin sastanka koji je ipak održan virtualno

Sastanak partnera projekta MIMOSA održan je 14. i 15. veljače 2022. godine. Iako se sastanak trebao održati u Zagrebu u organizaciji HŽ Putničkog prijevoza, zbog epidemiološke situacije i velikog broja partnera ponovno je održan online.

Nakon pozdravnih govora predstavnika HŽ Putničkog prijevoza i vodećeg partnera održane su prezentacije i rasprava vezana uz aktivnosti projekta. HŽPP vodi komunikacijski paket koji postaje sve važniji s obzirom da pilot-aktivnosti počinju poprimati konkretan oblik, a većina investicija očekuje se upravo u ovoj godini. Investicije se odnose na zanimljiva rješenja za održivu mobilnost u različitim prijevoznim sredstvima javnog prijevoza putnika, IT alate za informiranje putnika, sigurnost putnika u lukama, razvoj metodologija i modela, nabavu bicikala i izgradnju popratne infrastrukture, planiranje prometa, uvođenje umjetne inteligencije u sustave praćenja javnog prijevoza, obradu velike količine podataka, izradu prometnih modela, prilagodbu javnog prijevoza ranjivim skupinama građana i sl.

Uz navedeno, svi partneri intenzivno rade i na povezivanju s dionicima kojima će rezultati  projekta MIMOSA biti korisni za poslovanje i njegov razvoj.

S obzirom da se projekt približava kraju (prosinac 2022. godine), sve navedene investicije u posljednjim su fazama implementacije, a svaka od njih bit će predstavljena lokalnoj javnosti u sljedećih šest mjeseci. Detaljnije informacije objavit ćemo na web stranici projekta.