HŽPP

Sastanak partnera, listopad 2020.

Sastanci konzorcija premješteni u virtualni prostor

Dana 6. i 7. listopada 2020. održan je sastanak partnera projekta MIMOSA. Mjesto sastanka je iz Pule premješteno u virtualni prostor, no to nije spriječilo oko 40 partnera da raspravljaju o aktivnostima i zadacima koji ih očekuju.

Svi partneri vrlo brzo su se prilagodili uvjetima online suradnje, a trenutačno je najveći izazov prilagodba projektnih aktivnosti pandemijskim uvjetima. Izazovi se odnose na implementaciju pilot-aktivnosti s obzirom da je cilj projekta prekogranična suradnja i mobilnost, a partneri su već na ovom sastanku dogovorili određena rješenja. Također, komunikacija je poseban izazov jer su do sada sastanci, konferencije i tribine bili najzastupljeniji oblici komunikacije s dionicima. Sada je većina komunikacije premještena u virtualni prostor, a HŽ Putnički prijevoz, kao voditelj komunikacije za cijeli konzorcij, mora pratiti trendove u tom području i pružati potporu svim partnerima. Webinari, web streaming, online dijalozi, konferencije, forumi i intervjui novi su alati kojima će se doskočiti novonastaloj situaciji vezanoj uz pandemiju covida-19.

Iako su pilot-aktivnosti trenutačno u pripremnoj fazi, tj. pokrenuti su postupci nabave, HŽPP je već proveo istraživanje tržišnog potencijala prijevoznih usluga u Istri vezano uz poboljšanje prometnih tokova kroz Sloveniju prema Italiji. HŽPP je rezultate istraživanja predstavio u sklopu radnog paketa Analiza i implementacija pilot-aktivnosti vezanih uz nova održiva rješenja za mobilnost.

 

Twitter: @mimosa_project

LinkedIN: Mimosa Project

 

 

O projektu:

MIMOSA nastoji poboljšati ponudu održivih multimodalnih rješenja i usluga u javnom putničkom prijevozu te promovirati novi pristup mobilnosti putnika između Hrvatske i Italije. Partneri u projektu, među kojima su najvažniji regionalni i nacionalni dionici u Hrvatskoj i Italiji, pristupaju rješavanju izazova u cilju povećanja multimodalnosti i smanjenja utjecaja prometa na okoliš.

Program: Interreg Italy - Croatia

Poziv: Strateški​

Specifični cilj: Poboljšanje kvalitete, sigurnosti i održivosti okoliša te morskih i obalnih prijevoznih usluga i čvorova promocijom multimodalnosti u programskom području '

Specifična tema: ' Mobilnost putnika '

Broj partnera: 18

Ukupna vrijednost projekta: 7,14 mil. EUR

Budžet HŽ PP: 450.130 EUR