HŽPP

Sastanak partnera, lipanj 2022

Ljeto je omogućilo prvi hibridni sastanak partnera projekta MIMOSA

Hibridni sastanak partnera projekta MIMOSA održan je 28. i 29. lipnja 2022. u Bologni (Italija). Polovica partnera prisustvovala je sastanku, dok se druga polovica priključila putem interneta.

Veliki pomaci očituju se u napretku pilot-aktivnosti projekta te povezivanju s dionicima relevantnima za razvoj i implementaciju tih aktivnosti, osobito potpori političke i akademske zajednice te stručnih privatnih tvrtki i pojedinaca.

Dio pilot-aktivnosti koje pridonose održivom putničkom prijevozu i multimodalnosti koje su razvijene u okviru projekta MIMOSA su:

  • prekogranična besplatna usluga prijevoza bicikala autobusom na relaciji Trst - Poreč
  • pametne čekaonice, info-kiosci i sigurnosni uređaji u šibenskoj luci
  • infrastruktura za cikloturizam u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
  • platforma Via Istra na kojoj postoji mogućnost odabira željezničkog prijevoza na istarskom području, uz odabir drugih prijevoznih sredstava, odredišta i znamenitosti
  • električni bicikli s punionicom u rovinjskoj luci.

Kao voditelj komunikacije cijelog konzorcija HŽPP radi na promociji svih aktivnosti i pruža potporu partnerima u lokalnoj promociji.

Kako su zbog pandemije covida-19 bile uvedene određene restrikcije kretanja, a zbog rata u Ukrajini znatno porasle cijene sirovina, projekt MIMOSA bit će produljen za 6 mjeseci kako bi se implementirale sve aktivnosti.