HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Posebna regulacija prometa između kolodvora Dugo Selo, Križevci, Koprivnica i Botovo

EU PROJEKTI

RAIL4SEE

Projekt u kojemu je sudjelovao i HŽ Putnički prijevoz dovršen je 31. prosinca 2014. godine, a njegovi rezultati imat će snažan utjecaj na razvoj javnog i željezničkog prijevoza u jugoistočnoj Europi

Nakon održane radionice s predstavnicima Europske komisije u Bruxellesu, međunarodni projekt Rail4SEE ušao je u završnu fazu. Projekt u kojemu je sudjelovao i HŽ Putnički prijevoz dovršen je 31. prosinca 2014. godine, a njegovi rezultati imat će snažan utjecaj na razvoj javnog i željezničkog prijevoza u jugoistočnoj Europi. 

Projekt Rail4SEE dio je EU-ova Programa transnacionalne suradnje u JI Europi (SEETCP) koji se u suradnji sa 28 partnera iz 10 zemalja provodio od svibnja 2012. do kraja prosinca 2014. godine. Vrijednost projekta je 4,8 mil. eura, a cilj mu je povećanje konkurentnosti i integracije implementacijom neinfrastrukturnih mjera i aktivnosti koje će pridonijeti poboljšanju željezničkog i javnog prijevoza u razvoju i integraciji 11 gradova-čvorišta, među kojima je i Zagreb. HŽ Putnički prijevoz u tom projektu sudjeluje sa 250.000 eura, koji se u iznosu od 212.500 eura bespovratno sufinancira kroz instrument pretpristupne pomoći IPA.

U sklopu prioritetnih projekata Strategije informatizacije poslovanja HŽ Putnički prijevoz izradio je studiju „Putnički informacijski sustavi za poboljšanje pristupačnosti željezničkom prijevozu“, koja je definirala prioritetne kanale informiranja i smjernice s naglaskom na zagrebačko čvorište. U sklopu aktivnosti usklađivanja voznih redova i razvoja novih usluga na gradskoj i lokalnoj razini izrađena je „Analiza regionalnih tokova putnika i usluga iz multimodalne perspektive“, kojim su definirane smjernice za razvoj javnoga putničkog prijevoza u Zagrebu, a provedena su i istraživanja na relacijama Zagreb – Beč i Zagreb – Budimpešta, temeljem kojih su  predložene mjere za poboljšanje usluga. U cilju integracije prijevoznih karata provedena su istraživanja kojima su se utvrdili stavovi i preferencije korisnika javnog prijevoza u Gradu Zagrebu te je predložen koncept organizacije javnog prijevoza, politika cijena, korištenje novih tehnologija i ostalog. 

Partneri projekta Rail4SEE postigli su izvrsne rezultate u formi pilot-aktivnosti za uvođenje novih usluga, usklađivanje voznih redova, informativnih kampanja i primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija u pružanju informacija. Uz simulacije korištenja javnog prijevoza u regiji, zajedničke aktivnosti doprinijele su osnaživanju veza između institucija i prijevoznika te učinkovitijoj međunarodnoj suradnji, koja bi trebala rezultirati dugoročnim mjerama koje će imati snažan utjecaj na razvoj javnog i željezničkog prijevoza u JI Europi.

Ukupne realizirane aktivnosti projekta Rail4SEE možete pogledati u privitku, a više o projektu doznati na www.rail4see.eu, www.hzpp.hr/rail4see, www.facebook.com/rail4see

Kontakti

Renato Humić

 +385 1 378 3060

Zrinka Marchioli

+385 1 378 3060

Rail4SEE materijali


Kampanja

B2_plakat
City light 
HAK oglas
Letak B5 
Visilica
Vizual
 &  logo

Mediji o nama

Index.hr 
Poslovni dnevnik 
Poslovni.hr 
Privredni vjesnik 
Seebiz.eu 
Totalni FM 
Večernji list 
Lider 
Savez za željeznicu  
Rail4SEE.eu 
PlanetSiol.net 
Finance.si 
Index.hr 
Večernji list 
TV Jabuka 
HRT

Newsletteri

RAIL4SEE_1st_Newsletter_HR 
RAIL4SEE_2nd_Newsletter_HR
RAIL4SEE_3rd_Newsletter_HR
RAIL4SEE_4th_Newsletter_HR

Prospekti

Nacionalni listić 1
Nacionalni listić 2

UrbScout

UrbScout – mobilna aplikacija za usluge mobilnosti u gradovima-čvorištima projekta Rail4SEE pomaže u snalaženju i putovanju od točke A do točke B.

UrbScout je međunarodna platforma, napravljena u sklopu projekta Rail4SEE, koja pruža pregled aplikacija i web stranica za usluge mobilnosti. Za zagrebačko područje tu se nalaze poveznice na turističke informacije, prometne informacije, željeznički promet, tramvajski promet, taxi, Nextbike, parkiranje automobila i sl. Aplikacija je dostupna za Android i iOS operativne sustave, možete je skinuti besplatno, a za kratki filmić kliknite na:

Jednostavno izaberite grad i pronađite dostupne mobilne aplikacije za to područje s UrbScout-om!

Nadamo se da će Vam UrbScout pomoći u snalaženju u uključenim europskim gradovima, a ukoliko imate prijedloga za proširenje liste aplikacija za zagrebačko područje, kontaktirajte nas na zagreb@urbscout.mobi.

Više informacija na: http://www.urbscout.mobi/urbscout/.