HŽPP

Izdvajamo

Prijevoz studenata Splitsko-dalmatinske županije

Redovnim studentima besplatan prijevoz do mjesta školovanja

Nastavkom suradnje HŽ Putničkog prijevoza i Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) redovnim studentima s prebivalištem na području SDŽ-a od 10. listopada 2021. do 15. srpnja 2022. omogućava se besplatan željeznički prijevoz do mjesta školovanja u Hrvatskoj. Besplatan prijevoz studentima osiguravaju Splitsko-dalmatinska županija i HŽ Putnički prijevoz u jednakim omjerima od 50 %. Prijevoz studenata osiguran je u 2. razredu redovnih vlakova, a s pametnom karticom studenti će karte preuzimati na blagajnama HŽPP-a i u vlaku.

Kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz, studenti trebaju popuniti zahtjev za izradu pametne kartice na koju će im biti dodijeljen profil studenta SDŽ-a, uz predočenje identifikacijskog dokumenta iz kojeg je vidljivo prebivalište na području SDŽ-a i potvrde SDŽ-a o statusu redovnog studenta. Cijena izrade studentskog profila iznosi 50 kn.

Studentima SDŽ-a koji su na pametnoj kartici imali profil student Splitsko-dalmatinske županije profil se produljuje za akademsku godinu 2021/22. na osnovu ovjerenog indeksa ili potvrde fakulteta o upisanoj godini redovnog studija bez dodatne potvrde SDŽ-a.

Studenti koji nisu putovali na osnovu profila student Splitsko-dalmatinske županije za dodjelu profila trebaju predočiti i potvrdu SDŽ-a.