HŽPP

Vijesti

Potpisan sporazum s Gradom Vrbovcem

Datum: 17.9.2021. 10:00:00
Cilj sporazuma jesuradnja u razvoju integriranog prijevoza putnika na području Grada Vrbovca

17. rujna potpisan je Sporazum o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju integriranog prijevoza putnika na području Grada Vrbovca.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj te predsjednik Uprave HŽPP-a Željko Ukić i članovi Uprave Mladen Lugarić i Damir Rubčić. Na potpisivanju Sporazuma bili su nazočni i direktorica Prodaje i marketinga Snježana Malinović, zamjenik gradonačelnika Vrbovca Marko Belošević i potpredsjednik Gradskog vijeća Vrbovca Stjepan Fotović.  

Na temelju potpisanog Sporazuma u razdoblju ne kraćem od deset godina sporazumne strane surađivat će u razvoju integriranog prijevoza putnika na području Grada Vrbovca integracijom javnog autobusnog i željezničkog prijevoza. Grad Vrbovec obvezuje se na to da će radi obavljanja, unaprjeđenja i razvoja integracije s HŽ Putničkim prijevozom dio linija javnoga gradskog autobusnog prijevoza zaustavljati u željezničkom kolodvoru Vrbovec nakon čega će putnici presjedati u vlakove HŽ Putničkog prijevoza u cilju razvoja sustava integriranog prijevoza putnika na području Grada. 

Suradnja će se provoditi kroz poticanje integriranog prijevoza putnika korištenjem zajedničke pretplatne karte, dogovor vezan uz zajedničke tarife i prijevozne isprave, kao i usklađivanje voznih redova te uvođenje dodatnih linija prigradskog prometa do Vrbovca, informiranje putnika, kontrolu karata i uspostavljanje ostalih uvjeta za obavljanje i unaprjeđenje integriranog prijevoza; osnaženje razvoja željeznice s naglaskom na pružanje kvalitetnih željezničkih usluga unutar cjelovite prijevozne politike Grada Vrbovca, promičući razvoj održive i sigurne mobilnosti stanovništva i razvoj novih prijevoznih proizvoda (usluga) prilagođenih svakom specifičnom ciljnom tržištu radi privlačenja novih korisnika prijevoza.
Potpisani Sporazum rezultat je nastavka suradnje koja je počela potpisivanjem Ugovora o poslovnoj suradnji između Grada Vrbovca i HŽ Putničkog prijevoza iz 2017., kojim su omogućena povoljnija putovanja vlakom prema Zagrebu, uz ZET-HŽPP pretplatne karte i priključnu kartu za 3. zonu. 

U prvih osam mjeseci ove godine iz kolodvora Vrbovec otpremljeno je oko 114.500 putnika, a kroz Vrbovec dnevno prometuje 35 vlakova. Grad Vrbovec sufinancira prijevoz učenika i studenata u iznosu do 100 kn mjesečno, kao i prijevoz starijih od 65 godina do 100 km za odlazak liječniku u 100 %-tnom iznosu.