HŽPP

Održan sastanak tehničkoga Upravnog odbora i upravljačke skupine projekta ICARUS

Partneri analizirali postignute rezultate i svakodnevne aktivnosti

Sredinom rujna 2020. održan je peti sastanak partnera projekta ICARUS na kojemu su partneri analizirali postignute rezultate i svakodnevne aktivnosti.

Sastanak je odrađen virtualno sukladno preporukama zdravstvenih organizacija, a svrha sastanka bila je redovito praćenje aktivnosti partnera i njihov napredak. Zbog pandemijskih uvjeta realizacija većine pilot-aktivnosti kasni jer prekogranična suradnja nije moguća stoga je na sastanku predloženo produljenje trajanja projekta kako bi svi partneri odradili svoje aktivnosti i doprinijeli mobilnosti javnog prijevoza u različitim regijama Italije i Hrvatske. Na sastanku su predstavljeni različiti izvještaji o nedostacima javnog prijevoza, integriranim vezama, neusklađenosti voznih redova i sličnom, koji bi trebali biti otklonjeni implementacijom pilot-aktivnosti. Partneri projekta nastavljaju rad na polit-aktivnostima, pri čemu će se prvenstveno usmjeriti na aktivnosti podizanja svjesnosti građana o javnom prijevozu i njegovim prednostima. Pri tome je potrebno organizirati brojne webinare i online edukacije.

Unatoč pandemiji javni prijevoz moguće je koristiti uz određene mjere predostrožnosti zbog čega partneri trebaju potaknuti korištenje takvog oblika prijevoza, pri čemu predstavljene prometne dokumente trebaju predočiti javnim tijelima i mjerodavnim institucijama te omogućiti njihovu distribuciju. Za ciljnu populaciju održat će se predavanja o prekograničnim prijevoznim rješenjima i mogućnostima uz korištenje IT alata (web i mobilnih aplikacija) koji su nastali u sklopu projekta.