HŽPP

Održan sastanak partnera

Datum: 2.11.2021. 10:00:47
Pregled postignuća nakon srednjoročne procjene projekta

Sastanak partnera projekta MIMOSA i peti Upravni odbor partnera projekta održani su 26. i 27. listopada 2021. godine. Sastanak je inicijalno bio planiran u Dubrovniku, no zbog epidemiološke situacije i velikog broja partnera održan je online.

Nakon pozdravnih govora vodećeg partnera te domaćina predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije održane su prezentacije i rasprava vezana uz sve radne pakete. Prvog dana sastanka naglasak je bio na trenutačnim aktivnostima partnera koji provode pilot-aktivnosti implementacije različitih prometnih rješenja i alata za poticanje mobilnosti. Prepreke s kojima se susreću partneri većim dijelom vezane su uz tehničku dokumentaciju i objavljivanje natječaja kojim bi se pokrenule aktivnosti kreiranja alata za usklađivanje usluga prijevoza i održive multimodalne mobilnosti građana.

S obzirom da je projekt na polovici trajanja, bilo je nužno sagledati i financijski aspekt partnera, odnosno potaknuti partnere na potrošnju planiranih sredstava u okviru trajanja projekta. Nakon procedure izmjena aktivnosti i budžeta pojedinih partnera, utvrđeni su novi rokovi za postupke nabave i dostavu proizvoda/alata.

Kao voditelj radnog paketa za komunikacije, HŽPP je prezentirao najvažnije aktivnosti i uspjehe svih partnera putem objava na web stranici i društvenim mrežama, pripremu komunikacijskog izvještaja za četvrto izvještajno razdoblje, izradu trećeg newslettera i promociju projekta na nadolazećim javnim događajima na projektnoj i lokalnoj razini.

 

Web: www.italy-croatia.eu/mimosa 

Twitter: @mimosa_project

LinkedIN: Mimosa Project


 

O projektu:

MIMOSA nastoji poboljšati ponudu održivih multimodalnih rješenja i usluga u javnom putničkom prijevozu te promovirati novi pristup mobilnosti putnika između Hrvatske i Italije. Partneri u projektu, među kojima su najvažniji regionalni i nacionalni dionici u Hrvatskoj i Italiji, pristupaju rješavanju izazova u cilju povećanja multimodalnosti i smanjenja utjecaja prometa na okoliš.

Program: Interreg Italy - Croatia

Poziv: Strateški​

Specifični cilj: Poboljšanje kvalitete, sigurnosti i održivosti okoliša te morskih i obalnih prijevoznih usluga i čvorova promocijom multimodalnosti u programskom području

Specifična tema: ' Mobilnost putnika '

Broj partnera: 18

Ukupna vrijednost projekta: 7,14 mil. EUR

Budžet HŽ PP: 450.130 EUR