HŽPP

YOUMOBIL

Noćni vlakovi

Pilot-aktivnosti partnera projekta u završnim fazama, uvedeni noćni vlakovi Zagreb - Ivanić-Grad - Zagreb

Pilot-aktivnosti partnera projekta su u završnim fazama pripreme, a HŽ Putnički prijevoz je svoju već počeo provoditi – uvedeni su noćni vlakovi na relaciji Zagreb GK — Ivanić-Grad — Zagreb.

Potaknuti prijedlozima mladih Dugog Sela vezanih uz unaprjeđenje i poboljšanje mobilnosti, HŽ Putnički prijevoz uveo je noćne vlakove na relaciji Zagreb GK — Dugo Selo — Ivanić-Grad — Zagreb GK. Vlakovi su prvenstveno namijenjeni prijevozu mladih koji petkom i subotom imaju potrebu ostati u Zagrebu do kasnih večernjih sati, odnosno mladima koji se u ranim jutarnjim satima subotom i nedjeljom žele vratiti iz Ivanić-Grada i Dugog Sela u Zagreb. Osnovna ideja je ne samo zaustaviti iseljavanje mladih iz manjih sredina, već ih privući na korištenje javnog prijevoza kao održivog oblika prijevoza i ponuditi im uslugu prilagođenu njihovim potrebama.

Noćni vlakovi vozit će od 11. srpnja 2020. do 11. srpnja 2021. godine. Subotom i nedjeljom vlak na relaciji Zagreb GK — Dugo Selo — Ivanić-Grad polazit će iz Zagreba u 0.30 sati, uz zaustavljanja u Dugom Selu u 0.56 i Ivanić-Gradu u 1.17. U obrnutom smjeru vlak će iz Ivanić-Grada polaziti u 1.31, odnosno Dugog Sela u 1.53 i u Zagreb GK dolaziti u 2.19 sati. Cijena jednosmjerne karte na relaciji Zagreb GK — Dugo Selo iznosi 14,30 kn, a na relaciji Zagreb GK — Ivanić-Grad 27,10 kn.

Kako bi se javnosti predstavila ova pilot-aktivnost sufinancirana iz programa Interreg Central Europe, promotivne aktivnosti održane su u zagrebačkom Glavnom kolodvoru i kolodvoru Dugo Selo. Tom prilikom mladima koji su kupili prijevoznu kartu za relaciju Zagreb — Dugo Selo — Ivanić-Grad podijeljeni su letci s voznim redom noćnih vlakova i prigodan dar projekta YOUMOBIL.

Više informacija možete potražiti na web stranici projekta, a pratite nas i na FacebookuTwitteru i Instagramu.