HŽPP

Izdvajamo

Mineral Expo Zagreb

Povoljno na sajam kristala, dragog i poludragog kamenja

U zagrebačkom Domu sportova će se od 2. do 4. lipnja 2023. održavati sajam kristala, dragog i poludragog kamenja i stručne literature Mineral Expo.

 Na 23. sajmu ove godine očekuje se najveći odaziv izlagača s velikom ponudom dragog i poludragog kamenja, kristala, minerala, fosila, nakita i stručne literature. Po povoljnim cijenama u ponudi sajma su neobrađeni minerali iz cijelog svijeta, originalni fosili, nakit te ukrasni i upotrebni predmeti izrađene od poludragog kamenja. Najveća i posjetiocima najzanimljivija je ponuda unikatnog nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta dragog i poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla, među kojima su brušeni rubini, safiri, smaragdi, dijamanti i opali iz Australije i Etiopije. Ljubitelji i sakupljači naći će mnogo vrijednih različitih minerala iz cijelog svijeta. Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imat će priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta. Za najmlađe su pripremljene besplatne radionice obrade kamena i izrade nakita. Sajam je otvoren za posjetitelje od 10 do 20 sati. Cijena jednodnevne ulaznice je 4 € (30,14 kn), a za sva tri dana cijena ulaznice je 7 € (52,74 kuna)- Za djecu do 14 godina ulaz je besplatan.

HŽ Putnički prijevoz svim putnicima  posjetiteljima ovog sajma odobrava 40 % popusta na redovnu cijenu prijevozne karte u 1. i 2. razredu svih vrsta vlakova.

Popust se može koristiti od 2. do 4. lipnja isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata iz svih kolodvora iz bilo kojeg odredišta u Hrvatskoj i Sloveniji do kolodvora Zagreb GK i natrag, uz obaveznu ovjeru karte na sajmu.

Popust se ne može ostvariti na udaljenostima kraćim od 25 kilometara, a povrat novca za kupljene i neiskorištene prijevozne karte nije moguć.