HŽPP

Izleti i manifestacije

Križevčaninom na Sportski viKŽend

U nedjelju 20. lipnja provedite dan u Križevcima

Po dolasku turističkog vlaka u Križevce u organizaciji Grada Križevaca očekuju Vas besplatni obilasci grada, uz stručno vodstvo i kostimirane izvođače, tijekom kojih ćete otkriti znamenite lokacije u gradu, povijesne događaje koji su obilježili grad i okolicu, tajanstvene priče o nesretnim ljubavima, „posljednjoj vještici“ Križevčanki Magdi Lugomer Herucini i ostalim nepoznatim i poznatim junacima ovoga grada.  

Predlažemo da se po dolasku vlaka u Križevce prevezete organiziranim autobusima do centra grada, zatim oko sat vremena uživate u okusima i mirisima sajma „Zdravo Križevci“ na kojemu ćete biti predstavljeni  domaći i zdravi proizvode lokalnih OPG-ova u sklopu manifestacije „Sportski viend“. Nakon toga pozivamo Vas da nam se pridružite u 11.30 sati na vođenoj turi gradom.

Idealna je ovo prilika i za jedinstven doživljaj motoutrke „Nagrada Križevaca“ koja se vozi ulicama grada. Križevački motociklistički spektakl sa stazom „Gornji grad“ svaku godinu privlači sve veći broj natjecatelja i posjetitelja. Motoutrke počinju u 14.00 sati.

 

Vozni red

Polazak: Zagreb Glavni kolodvor 9.45, Maksimir 9.52, Sesvete 10.00, Dugo Selo 10.09, Križevci 10.38 sati

Povratak: Križevci 17.10, Dugo Selo 17.42, Sesvete 17.51, Maksimir 17.59, Zagreb Glavni kolodvor 18.06 sati

Cijena karte iznosi 25 kuna. Djeca do 6 godina putuju besplatno.

Karte se prodaju na blagajnama kolodvora Zagreb GK, Sesvete i Dugo Selo, a za dodatna pitanja kontaktirajte Korisnički centar HŽ Putničkog prijevoza (informacije@hzpp.hr, 060/333-444).

 

Vožnja posebnog vlaka djelomično je sufinancirana iz projekta REGIAMOBIL u sklopu programa Središnja Europa.