HŽPP

SUSTANCE

HŽPP okupio dionike u Rijeci

Datum: 22.2.2024. 10:28:41
Održan sastanak u sklopu projekta SUSTANCE

Dana 20. veljače 2024. na riječkom kolodvoru održan je sastanak relevantnih dionika kako bi HŽPP dobio povratne informacije o dosadašnjim aktivnostima realiziranima u sklopu projekta SUSTANCE i planovima projekta.

Suradnja s dionicima od izuzetne je važnosti za projekt jer se aktivnosti u suradnji s relevantnim javnim tijelima provode za građane, tj. bolju prometnu regionalnu povezanost. Stoga je veljača “rezervirana” za dionike, odnosno svih osam partnera projekta koji održavaju sastanke na kojima raspravljaju o provedenim aktivnostima, planovima i ciljevima radi uspostavljanja suradnje kojom će biti ostvareni optimalni rezultati koji će u konačnici pridonijeti boljoj regionalnoj povezanosti.

Na sastanku, koji su vodili predstavnici HŽPP-a, sudjelovali su dionici iz Primorsko-goranske županije, Grada Bakra, Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije i Klastera intermodalnog prijevoza. Ovi su dionici značajni zbog svog snažnog interesa za održivi prijevoz na perifernim i prekograničnim područjima te zbog svoje uloge provoditelja novih projekata i ideja.

Sastanak je prvenstveno bio fokusiran na tri teme: procjena pristupačnosti i povezanosti regije, pilot- aktivnosti u kojima sudjeluje ili ih implementira HŽPP te sheme upravljanja javnim prijevozom. Tijekom rasprave pozornost je bila posvećena isticanju pozitivnih aspekata projekta, a prikupljene su i vrijedne povratne informacije o načinima poboljšanja svih aspekata javnog prijevoza.

Dionici su raspravljali o dokumentima izrađenim u sklopu projekta, naglasili važnost uključivanja i suradnje svih zainteresiranih, kao i ukazali na moguća poboljšanja u daljnjim aktivnostima.

 

Ovom sastanku prethodilo je i savjetovanje sa Sindikatom biciklista i organizacije civilnog društva ODRAZ - Održivi razvoj zajednice kao predstavnicima biciklističke zajednice u Hrvatskoj. Ishod tog savjetovanja usmjerio je HŽPP u planiranju pilot-aktivnosti koje uključuju nadogradnju web stranice informacijama vezanim uz održivi prijevoz vlakom i biciklom te povezanim servisnim informacijama. Cilj nadogradnje je objediniti sve dostupne informacije o toj temi i potaknuti građane na korištenje javnog umjesto automobilskog prijevoza.