HŽPP

Hoteli u Vinkovcima

Prošetajte korzom kroz predivnu baroknu jezgru Vinkovaca

Više od osam tisuća godina naseljeno je područje današnjega grada Vinkovaca. Izmjenjivali su se ovdje mnogi narodi, civilizacije i ostavljali svoje tragove koje arheolozi pronalaze i kojima se Vinkovčani mogu dičiti. Neki od naroda koji su prošli ovim prostorima, bilo u seobama ili ratovanjima, utjecali su na život i običaje autohtonoga stanovništva – Šokaca.

Šokački način života danas, međutim, prolazi i o njemu možemo saznati više čitajući knjige ovdašnjih književnika i zaljubljenika u svoj kraj, posjetom muzeju ili razgovorom s ponekom snašom koja još živi takav život. Kako običaji ipak ne bi bili sasvim zaboravljeni brinu se mnogi pojedinci, udruge i ustanove organizirajući različite radionice, okupljanja, seminare, sajmove i, dakako, manifestacije.

Tako na području grada djeluju mnogobrojne udruge koje svojim radom održavaju živim običaje Šokadije kao što su: ručni radovi (zlatovez, vezenje, šlinganje, toledo i sl.), tkanje, rad na lončarskom kolu, oslikavanje boca, šaranje tikvica, izrada narodnih nošnji, ali i očuvanje izvornoga plesa i pjesama, običaja poput čijanja perja i pečenja rakije i još mnogo toga.

Više informacija o radu udruga možete dobiti u Turističkom uredu Turističke zajednice grada Vinkovaca.

*fotografiju Vinkovaca ustupila TZ grada Vinkovaca

HOTELI U VINKOVCIMA


HOTEL SLAVONIJA

Duga ulica 1, Vinkovci
+385 (0)32 342 555


www.hotel-slavonija.eu

Hotel Slavonija najveći je vinkovački hotel, duge tradicije i bogate prošlosti, smješten u samom srcu grada. Obnovljeni hotelski kapaciteti idealni za odmor, poslovna i individualna putovanja, a osoblje hotela će svakom gostu predložiti najbolju ponudu.

Hotel je udaljen 1,3 km od željezničkog kolodvora.

Uz predočenje prijevozne karte u ovom hotelu ostvarujete 15% popusta.


HOTEL ADMIRAL

Bana Josipa Jelačića 6, Vinkovci
+385 (0)32 332 221


www.hotel-admiral.hr

Hotel Admiral smješten je u centru Vinkovaca, samo desetak koraka od poznate vinkovačke lampe i gradskog korza.

Novouređeni prostor sa sobama, restoranom, posebnim dvoranama i velikom svečanom dvoranom čine ovaj hotel idealnim mjestom za sve prigode. U hotelu možete okusiti delicije tradicionalne kuhinje, počevši od najboljih slavonskih kulena i šunke, gotovih jela i deserta.

Hotel je udaljen 1,3 km od željezničkog kolodvora.

Uz predočenje prijevozne karte u ovom hotelu ostvarujete 20% popusta.