HŽPP

Hoteli u Osijeku

Uživajte u ovom prekrasnom gradu na Dravi

U ljeto 1526., Osijek je u vihoru rata postao dijelom velikoga Osmanskog carstva. Kada je 1687. u 11 sati zadnji turski vojnik napustio grad, sve crkve zazvonile su i tako proslavile dugo čekanu slobodu. Kako su godine prolazile, crkve su i dalje svakoga petka zvonile u spomen na veliki događaj no Osječani su zaboravili pravi razlog. Konačno i praktično, osječke kuharice shvatile su da je upravo to vrijeme, kada im sve crkve tako kažu - idealno za pripremu jednog od omiljenih im jela – knedli, kako bi cijeli ručak bio gotov na vrijeme, do podneva! I tako je taj jedanaesti sat petkom postao i ostao poznat kao knedl sat.

HOTELI U OSIJEKU


HOTEL VILA ARISTON***

Zrinjevac, Kačićeva 6, Osijek
+385 (0)31 251 351

www.hotelaristonosijek.hr

Hotel Vila Ariston smješten je u središtu grada - na Zrinjevcu u Kačićevoj ulici - u neposrednoj blizini glavnoga željezničkog kolodvora. Hotel Vila Ariston prikladan je za smještaj poslovnih ljudi i održavanje poslovnih sastanaka.

Hotel Vila Ariston udaljen je samo četiri minute hoda od željezničkog kolodvora Osijek.

Uz predočenje prijevozne karte u ovom hotelu ostvarujete 15% popusta.


HOTEL MILLENNIUM***

Kralja Petra Svačića 12, Osijek
+385 (0)31 531 330


www.hotel-millennium.hr

Moderan obiteljski hotel Millennium udaljen je 2 km od željezničkog kolodvora Osijek. Ljubazno i profesionalno osoblje hotela, kao i odlično opremljene sobe i ugodna atmosfera udovoljit će svim Vašim potrebama i pružiti Vam sve za idealan odmor.

Uz predočenje prijevozne karte u ovom hotelu ostvarujete 15% popusta.


MAKSIMILIAN***

Franjevačka 12, Osijek
+385 (0)31 497 567

www.maksimilian.hr

Privatni smještaj Maksimilian opuštajuće je, romantično i inspirirajuće mjesto za boravak, smješten u klasičnoj austrougarskoj zgradi iz 18. stoljeća u srcu stare barokne jezgre – osječkoj Tvrđi.

Smještaj Maksimilian udaljen je 2 km od željezničkog kolodvora Osijek.

Uz predočenje prijevozne karte u ovom smještaju ostvarujete 15% popusta.