HŽPP

Vijesti

Besplatan prijevoz studenata Brodsko-posavske županije

Datum: 23.11.2021. 11:00:00
685 redovnih studenata ostvaruje pravo na 2 besplatne karte mjesečno

Ugovor za besplatni željeznički prijevoz redovnih studenata s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije potpisan je 23. studenoga 2021. u Uredu župana Brodsko-posavske županije. Ugovor su potpisali župan Danijel Marušić i Uprava-direktor HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić, a potpisivanju je bio nazočan i šef Regionalne jedinice Vinkovci HŽPP-a Milan Maksimović.    

Na temelju ugovora Županija će sufinancirati prijevoz 685 redovnih studenata plaćanjem iznosa karte za pojedinačna putovanja studenta, a HŽPP će odobriti 50 % popusta na cijenu karte. Time redovni studenti ostvaruju pravo na dvije besplatne jednosmjerne karte mjesečno tijekom 11 mjeseci (studeni-srpanj i rujan-listopad). Za željeznički prijevoz redovnih studenata Županija je osigurala sredstva u iznosu do 594.000 kn s PDV-om.

Karte će se studentima ispostavljati na blagajnama HŽPP-a na temelju potvrde Županije o statusu redovnog studenta i važeće pametne kartice HŽPP-a. U slučaju da studenti ne posjeduju pametnu karticu HŽPP-a, cijena izrade studentskog profila koji vrijedi godinu dana iznosi 50 kn, a uz potvrdu Županije o statusu redovnog studenta, studenti trebaju priložiti i fotografiju. Prijevozne karte ispostavljaju blagajne kolodvora Slavonski Brod, Nova Gradiška, Nova Kapela-Batrina, Okučani, Strizivojna Vrpolje, Požega, Osijek, Split, Rijeka, Karlovac, Varaždin i Zagreb GK.

Studentima koji su navedeno pravo ostvarili putem javnog poziva,  potvrde o ostvarivanju prava bit će dostavljene na kućnu adresu.