HŽPP

Vijesti

BBŽ sufinancira prijevoz

Datum: 31.12.2023. 11:00:00
Građanima Bjelovarsko-bilogorske županije sufinanciraju se troškovi javnog prijevoza

Bjelovarsko-bilogorska županija će i u 2024. godini nastaviti sufinancirati troškove javnog prijevoza umirovljenicima, osobama s invaliditetom i redovnim studentima. Ovu pogodnost navedeni korisnici koristit će na temelju ugovora o sufinanciranju koje je župan Marko Marušić potpisao s predstavnicima prijevozničkih tvrtki HŽ Putničkim prijevozom, Čazmatransom, Autotransom i Šafarom.

Evo upravo smo potpisali ugovore na temelju kojih ćemo sufinancirati troškove prijevoza, kako željezničkog tako i autobusnog našim umirovljenicima, osobama s invaliditetom i redovnim studentima i time im šaljemo poruku da ih podržavamo i da podržavamo sve ono što oni rade i što će raditi u idućoj godini. Što se tiče konkretno željezničkog prijevoza kao što znate od 27. rujna uspostavljen je pilot-projekt Vlade RH kojim redovni studenti mjesečne karte za putovanje željeznicom plaćaju 9,95 eura, a upravo taj iznos preuzet će na sebe Županija. Time će studenti s područja Bjelovarsko-bilogorske županije imati potpuno besplatan prijevoz vlakom. Što se tiče naših umirovljenika i osoba starijih od 65 godina isto tako zahvaljujući pilot-projektu Vlade imaju besplatan prijevoz vlakom uz predočenje pametne kartice koja košta 2,65 eura. Troškove izrade te pametne kartice preuzet će Županija tako da će i ti korisnici imati potpuno besplatan prijevoz vlakom – kazao je župan Marko Marušić.

Što se tiče osoba s invaliditetom i njihovih pratitelja župan je pojasnio da će Županija sufinancirati 50% cijene karte i tako im pomoći da lakše putuju. Osim željezničkog Županija će sufinancirati i autobusni prijevoz.

Zadovoljstvo ostvarenom suradnjom iskazao je i predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz Željko Pogrešno napisana riječUkić.

Moram iskazati zadovoljstvo jer imamo višegodišnju uspješnu suradnju s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, ali i posebno zadovoljstvo zbog ovog jedinstvenog sastanka gdje smo okupljeni i mi kao željeznički prijevoznik te autobusni prijevoznici. To je onaj put gdje bi trebali svi surađivati i stvarati pretpostavke za kvalitetan integrirani javni prijevoz – kazao je Pogrešno napisana riječUkić.

Riječi pohvale zbog dobre suradnje i subvencioniranja javnog prijevoza u ime prijevoznika autobusnog prijevoza uputio je direktor Čazmatransa Damir Pavlović, a zadovoljstvo zbog ostvarenih pogodnosti iskazali su još i Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar te Vesna Pogrešno napisana riječTrnski, predsjednica Odbora za umirovljenike Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije.