HŽPP

Inter-Connect PLUS

Aktivnosti projekta Inter-Connect Plus

Održan okrugli stol o promjenama ponašanja korisnika usluga javnog prijevoza putnika
 

Okrugli stol „Razvoj i jačanje uloge multimodalnog javnog prijevoza u svim segmentima iz putničke i turističke perspektive“ održan je 28. travnja 2022. u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) u organizaciji Uprave za otoke MRRFEU-u i HŽ Putničkog prijevoza.

Okrugli stol inicirala su dva projekta koja su sufinancirana iz europskih programa međunarodne suradnje: projekt MIMOSA (Interreg Italija – Hrvatska) i projekt Inter-Connect Plus (Interreg ADRION). Nakon uvoda i pozdravnih govora sudionicima su kroz tri prezentacije predstavljeni projekti, njihovi komplementarni ciljevi i rješenja:

  • „Rješenja i usluge za održivi pomorski i multimodalni prijevoz putnika“, MRRFEU
  • „Utjecaj pandemije covida-19 na prometni sektor“, HŽPP
  • „Analiza učinkovitosti sadašnji multimodalnih pomorskih prijevoznih rješenja u sklopu projekta MIMOSA“, MRRFEU.

Uslijedila je rasprava u kojoj su sudionici raspravljali o tome na koji način potaknuti turiste i lokalno stanovništvo na korištenje usluga javnog prijevoza te koja rješenja mogu doprinijeti učinkovitijem planiranju mobilnosti.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici ministarstava, turističke i akademske zajednice te prijevoznika koji su izrazili zadovoljstvo održanim skupom i potporu daljnjim aktivnostima projekta Inter-Connect PLUS.

 

Više na: Intermodality Promotion and Rail Renaissance in Adriatic – Ionian Region – Inter-Connect PLUS (adrioninterreg.eu)