HŽPP

INTER-CONNECT

10. prosinca završna konferencija projekta Inter-Connect

Datum: 10.12.2020. 11:00:00
Završna virtualna konferencija na online platformi go to meeting.com

Završna virtualna konferencija partnera i dionika projekta Inter-Connect bit će održana 10. prosinca 2020. od 9.30 do 13.00 sati na online platformi go to meeting.com.

Inter-Connect je međunarodni strateški projekt koji se nastavlja na projekt Rail4SEE (www.rail4see.eu), a temelji se na prikupljanju podataka o intermodalnom prijevozu na jadransko-jonskom području, izradi platforme za okupljanje ključnih dionika, izradi akcijskih planova i strategija, sklapanju Sporazuma o suradnji i namjerama te izradi smjernica za suradnju dionika i poboljšanje mobilnosti u regiji. Projekt koji je počeo 1. siječnja 2018. financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoji (ERDF) i IPA II radi promocije intermodalnog prijevoza i revitalizacije željezničkog prijevoza u jadransko-jonskoj (ADRION) regiji.

Kao jedan od partnera u projektu HŽ Putnički prijevoz (HŽPP) proveo je istraživanje željezničke povezanosti gradova iz zaleđa (Ljubljana, Zagreb) s jadranskim i grčkim lukama. Uz pomoć vanjskih stručnjaka, HŽPP je istraživao načine i mogućnosti ekološki najprihvatljivijih načina prijevoza, tj. željezničkog i pomorskog prijevoza, a dobivene rezultate prikazao je u studiji izvedivosti koja u funkciji definiranja metodologije za utvrđivanje tokova putnika između Zagreba i jadranske obale pridonosi razvoju turizma i zelenog načina prijevoza te daljnjoj suradnji s turističkim zajednicama.

Po završetku svih aktivnosti projektnih partnera bit će organizirana završna konferencija na kojoj će brojni govornici iznijeti svoja mišljenja o intermodalnosti, prvenstveno glavnim ishodima projekta, stečenim iskustvima i strategijama kao pomoćnim alatima za svladavanje daljnjih prepreka. Također, sudionicima će biti omogućeno prisustvovanje na raspravi za okruglim stolom na temu unaprjeđenja integriranoga putničkog prijevoza u ADRION regiji.

Konferenciji možete pristupiti putem linka https://global.gotomeeting.com/join/323854333 i telefona:

Italija: +39 0 230 57 81 80
pristupni kod: 323-854-333

U slučaju da niste koristili platformu go to meeting, preuzmite aplikaciju i budite spremni za konferenciju

https://global.gotomeeting.com/install/323854333