HŽPP

Osobe s invaliditetom

Podrška/prijevoz osoba s invaliditetom i osoba smanjene pokretljivosti

Zbog spajanja i izgradnje kolosijeka u kolodvoru Vrbovec u sklopu Projekta rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na dionici Dugo Selo - Križevci, od 23. travnja 2021. osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću privremeno će biti onemogućen nesmetani pristup od prijemne zgrade kolodvora Vrbovec do perona do ugradnje liftova, odnosno najviše 90 dana. HŽ Infrastruktura u suradnji s izvođačem radova osigurat će osoblje za pomoć osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću od ponedjeljka do subote u razdoblju od 8.00 do 16.00 sati.

 

Molimo osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću da zahtjev za pomoć pri ulasku/izlasku iz vlaka i tijekom putovanja najave najmanje 48 sati prije namjeravanog putovanja.

HŽ Putnički prijevoz i HŽ Infrastruktura osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću pružaju besplatnu pomoć prilikom ulaska/izlaska iz vlaka i putovanja vlakom.

Ako trebate pomoć i podršku pri prijevozu vlakom, molimo Vas da o tome obavijestite HŽ Putnički prijevoz ili HŽ Infrastrukturu najmanje 48 sati prije namjeravanog putovanja.

Ako nas na vrijeme ne obavijestite o svojem putovanju, u kolodvorima i tijekom putovanja poduzet će se sve razumne mjere kako bi Vam bila pružena pomoć.

Molimo Vas da nas o planiranom putovanju obavijestite najmanje 48 sati prije putovanja. Obavijestiti nas možete najavom putovanja na blagajni, telefonski ili putem elektroničke pošte:

Kolodvori koji raspolažu pokretnim podiznim platformama su: Zagreb GK, Vinkovci, Osijek, Slavonski Brod, Koprivnica, Varaždin, Rijeka, Split, Split predgrađe i Sisak. Tehničke karakteristike pokretno podiznih platformi su:

Platforma LP 11 – kolodvori  Zagreb GK, Osijek, Slavonski Brod, Koprivnica, Varaždin, Rijeka, Split, Split predgrađe i Sisak

  • dimenzije - širina 850 mm, dužina 1590 mm
  • visina dizanja - min. 180 mm, maks. 955 mm    
  • nosivost - 300 kg

Platforma WG 300 – kolodvor Vinkovci

  • dimenzije - širina 800 mm, dužina 1200 mm
  • visina dizanja - min. 105 mm, maks. 1005 mm    
  • nosivost - 320 kg

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi s informacijama o voznom redu vlakova, cijenama, rezervacijama, pristupačnosti kolodvora, pomoći pri ulasku/izlasku iz vlaka, presjedanjima i ostalom što je vezano uz Vaše putovanje, slobodno nas kontaktirajte.  

Zahtjev za pomoć pri prijevozu vlakom možete preuzeti ovdje , a više informacija o prijevoznim uvjetima potražite u sljedećim dokumentima: 

Udruga invalida rada Zagreba izdala je novi broj Glasila invalida rada, GIR koji u elektronskom formatu možete preuzeti ovdje.

Osim Glasila, Udruga je izdala i brošuru vezanu uz prava invalida rada, prvu brošuru takve vrste u RH. U elektronskom formatu dostupna je ovdje.

Tiskana izdanja Glasila i brošure mogu se preuzeti u prostorijama Udruge na Novoj cesti 86, u neposrednoj blizini Trešnjevačkog trga, svakog radnog dana u vremenu od 8,00-20,00 sati.