HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Privremeno obustavljen željeznički prijevoz

Izdvajamo

Nextbike i HŽ Putnički prijevoz

Suradnja u cilju razvoja integriranog prijevoza

S obzirom da je od svih vrsta prometa željeznički promet ekološki najprihvatljiviji i održiv na dulji rok, HŽ Putnički prijevoz svoju razvojnu politiku usmjerava prema poslovnim i društvenim ciljevima koji počivaju na načelima održiva razvoja i zaštite okoliša. Željeznički promet nudi rješenja prilagođena tome kako se nositi s izazovima mobilnosti i prijevoza u budućnosti, pri čemu znatno manje utječe na klimu i okoliš od većine drugih vrsta prometa.

Aktivacijom godišnje pretplate korisnik nextbike bicikla može dnevno koristiti bicikl neograničen broj puta do 30 minuta. U slučaju prekoračenja od 30 minuta, korisniku se korištenje neće dodatno naplatiti jer uz godišnju pretplatu, dobiva i 1200 bonus minuta.

Znači, ako bicikl vozite 35 minuta, 5 minuta koje prekoračite oduzet će Vam se s bonus minuta.

Cijena godišnje pretplate iznosi 200 kuna.

Nextbike sustav javnih bicikala nakon 5 uspješnih godina rada osvojio je srca više od 30.000 registriranih korisnika u Hrvatskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini,a ovih dana s radom kreću i dva nova grada u Sloveniji čime nextbike mreža dostiže brojku od čak 22  grada u regiji, uz najavu širenja na još desetak gradova.

Više na www.nextbike.hr.