HŽPP

Promocije

Gorskom kotaru s ljubavlju

HŽ Putnički prijevoz pridružio se humanitarnoj akciji

HŽ Putnički prijevoz pridružio se humanitarnoj akciji „Gorskom kotaru s ljubavlju“ i organizirao vožnju izletničkog vlaka na relaciji Rijeka – Delnice kojim je prevezeno 250 mališana i njihovih roditelja.

Humanitarna akcija „Gorskom kotaru s ljubavlju" u organizaciji Udruge „...i djeci s ljubavlju“ iz Rijeke dio je projekta kojim se prikupljaju novčana sredstva za kupnju logopedskog aparata koji će olakšavati logopedske vježbe djeci s područja Gorskog kotara i biti smješten u delničkoj ordinaciji logopeda u zgradi u kojoj je smještena i Turistička zajednica Grada Delnica. Ordinacija će s radom početi 1. siječnja 2017. godine. U akciju su uključene i druge udruge i volonteri iz Gorskog kotara i Primorja, a projekt podupire Primorsko-goranska županija.

U humanitarnu akciju uključio se i HŽ Putnički prijevoz koji je 15. listopada organizirao vožnju humanitarnog vlaka koji je s riječkog kolodvora prema Delnicama krenuo u 9.30 sati. Dječji osmijesi obilježili su humanitarnu vožnju, kojom je prevezeno 250 mališana i njihovih roditelja s područja Rijeke i Primorja. U vlaku je bila organizirana modna revija, a u Delnicama je od 14.00 sati bio održan prigodni program u izvedbi djece Primorja i Gorskog kotara, uz izlagački prikaz autohtonih proizvoda i brojna iznenađenja za mališane i roditelje.

Kupnjom karte za humanitarni vlak putnici su sudjelovali u nabavi logopedske opreme za djecu Gorskog kotara. Da bi se prikupilo što više sredstava, riječka je udruga izradila kalendar na kojemu su prikazane ljepote i vrijednosti očuvanja kulturne baštine Gorskog kotara. Cilj projekta je informirati javnost o nedostatku neophodne i važne primjene logopedskih vježbi u najranijoj dječjoj dobi.

Humanitarna akcija nastavit će se 5. studenoga na sajmu Dani beba, djece i trudnica u riječkom Tower centru, a sredstva će se nastaviti prikupljati do 25. prosinca.

Ako se želite priključiti ovoj humanitarnoj akciji, sredstva možete donirati na IBAN HR13 2340009 1510807393.

Veselu atmosferu pogledajte u videu: