HŽPP

Međunarodni prijevoz

Vlakom u Sloveniju

Zbog građevinskih radova na području Slovenije, Austrije, Njemačke, Švicarske i Mađarske dolazi do promjena u voznom redu međunarodnih vlakova. Više informacija potražite ovdje.

Smještena na raskrižju Alpa, Mediterana, krša i Panonske ravnice, Slovenija je 2016. postala prva zelena turistička destinacija u svijetu s obzirom na očuvanje okoliša i potencijal održivog turizma.

Već od 9 € otputujte iz Zagreba i Rijeke do Ljubljane po posebnoj ponudi Ljubljana Specijal, a iz Zagreba do Celja po posebnoj ponudi Celje Specijal. Iz Rijeke do Celja po posebnoj ponudi Celje Specijal već od 14 €.

Povoljno putujte vlakom iz Zagreba do Maribora po posebnoj ponudi Maribor Specijal već od 12 €, a od Rijeke do Maribora već od 14 €.

Povoljno putujte vlakom iz Pule do Ljubljane po posebnoj ponudi Pula Specijal već od 19 €, a od Pule do Celja ili Maribora već od 24 €.

Već od 29 € otputujte iz Splita i Šibenika do Ljubljane i Maribora po posebnoj ponudi Jadran Specijal!

Djeca od 6 do 11 godina plaćaju pola cijene karte.

LJUBLJANA

Turiste osobito privlači glavni grad Ljubljana, koji obilježava tok rijeke koja prolazi kroz uže središte grada, specifične arhitektura, zanimljivi mostovi te topli i srdačni domaćini. Smješten na rijeci Ljubljanici, uz slovenski glavni grad vežu se zanimljive legende, među kojima je najzanimljivija ona o zmajčeku Ljubi, simbolu Ljubljane. Upoznavanje središnjeg dijela grada najbolje je početi razgledavanjem Prešernova trga s kojega se nastavlja najpopularniji i najljepši ljubljanski most Tromostovje. S druge strane Ljubljanice nalaze se Filipov dvorec i Kresija, uz koje se ulazi u staru gradsku jezgru. Prošećite kamenim ulicama i prepustite se ljepotama Ljubljane.

Iz Zagreba i Rijeke možete putovati po posebnoj ponudi Ljubljana Specijal već od 9 €, iz Pule po posebnoj ponudi Pula Specijal već od 19 €, a iz Splita i Šibenika po posebnoj ponudi Jadran Specijal već od 29 €. 

Zagreb GK  Ljubljana

  • EC 212 Zagreb GK 7.05 – Ljubljana 9.20
  • B 210 Zagreb GK 12.50 – Ljubljana 15.12
  • B 414 Zagreb GK 19.38 – Ljubljana 21.55

Više informacija potražite ovdje .

Rijeka  Ljubljana

  • B 482 Rijeka 11.50 – Ljubljana 14.37
  • B 480 Rijeka 18.57 – Ljubljana 21.42

Više informacija potražite  ovdje.

CELJE

Celje nenametljivo spaja antičku i srednjovjekovnu baštinu s modernim urbanitetom. Romantične ulice u staroj gradskoj jezgri, mali kutci za tajne razgovore u gradskom parku, arhitektura koja pokazuje bogatstvo i raznolikost prošlosti te mnoštvo muzeja, galerija i kazališta nalaze se na samo nekoliko koraka u središtu grada.

Zagreb GK – Celje

  • EC 158 Zagreb GK 7.05 – Celje 9.15

MARIBOR

Najstarija vinova loza na svijetu upisana u Guinnessovu knjigu rekorda, izvrsne mogućnosti za shopping, aktivni boravak na Pohorju, šetnja uz jednu od najljepših rijeka Europe i bogata povijest samo su dio razloga zbog kojih bi vikend trebali provesti u Mariboru.

Kada govorimo o povijesti i kulturi, neizostavni dio svakako je najstariji dio grada Lent. Ako ste avanturistički tip, spuštanje tradicionalnim splavom po Dravi može biti dobar odabir za Vas, a dolazite li u grad s najmlađima, svakako odaberite vožnju gradom u kočiji.

Zagreb GK – Maribor

  • EC 158 Zagreb GK 7.05 – Celje 9.17 – Maribor 10.11

Više informacija potražite u  letku te na  međunarodnim blagajnama kolodvora ili .