HŽPP

Izdvajamo

Veseli Bjelovarac na 37. Riječkom karnevalu

Veseli Bjelovarci i njihovi gosti i ove su godine na Riječki karneval doputovali vlakom.

Oko 150 putnika 23. veljače krenulo je vlakom iz Bjelovara u 6.11 sati te uz zaustavljanje u Zagreb Glavnom kolodvoru u veseloj atmosferi uz stalnu glazbenu pratnju stigli u Rijeku u 11.05 sati kako bi prisustvovali najluđoj karnevalskoj povorci.

Riječki karneval završio je spektakularnom Međunarodnom karnevalskom povorkom. Europska prijestolnica kulture ugostila je ove godine čak 116 karnevalskih grupa, a svoj su dolazak zbog koronavirusa otkazale grupe iz Kine te Južne Koreje. Među inozemnim skupinama su gosti iz prijateljskih gradova, bivših i budućih europskih prijestolnica kulture: irski Galway, luksemburški Esch, litvanski Kaunas, srbijanski Novi Sad, mađarski Vesprim i talijanske pokrajine Matera te maškare iz drugih europskih gradova te Indije, Japana i SAD-a. U karnevalskoj povorci, koja je okupila 24 inozemne grupe, bilo je 10.000 sudionika, među kojima su bili i maškarani putnici Veselog Bjelovarca.

Povorku su vodili voditelji na šest pozornica postavljenih uzduž maškarane trase, a pratili su je brojni gledatelji, akreditirani novinari iz Hrvatske i Europe te organizirane turističke grupe iz cijelog svijeta. Nakon završetka povorke u večernjim satima maškare su vratile ključeve grada, a u moru ispred riječke luke zapaljen je pust - krivac za sve loše u prošloj godini.

Kako su se na karnevalu i u vlaku proveli Bjelovarci pogledajte u galeriji fotografija.​