HŽPP

Pogodnosti

Umirovljenici i starije osobe

Uz ponudu Godine vrijede više ostvarite 50% popusta

Na temelju Zaključka Vlade RH od 13. prosinca 2023. uvodi se pilot-projekt besplatnoga željezničkog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina koji im omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području Republike Hrvatske.

Pilot-projekt provodit će se od 1. siječnja do 31. prosinca 2024. godine.

Umirovljenici i osobe starije od 65 godina moći će besplatno putovati vlakom u svrhu svakodnevnih i povremenih putovanja, npr. jednodnevnih izleta, posjeta događanjima i manifestacijama, odlazaka liječniku, putovanja na ljetovanje i drugih putovanja.

Više informacija potražite ovdje.

Godine vrijede više

Ostvarite 50% popusta na putovanja u vlakovima u unutarnjem prometu tijekom cijele godine. Ponudu mogu koristiti umirovljenici i osobe starije od 60 godina koje su hrvatski državljani i imaju stalno prebivalište u Hrvatskoj.

Popust se ostvaruje na svim prodajnim mjestima temeljem pametne kartice. Cijena profila za jednu godinu od izdavanja profila iznosi 6,64 EUR .

Za ostvarivanje prava na profil umirovljenik mora predočiti ispravu o primanju mirovine HZMO-a i identifikacijski dokument, a starija osoba mora predočiti identifikacijski dokument iz kojeg je vidljivo da je starija od 60 godina. Također, potrebno je priložiti i fotografiju dimenzija 3 x 3,5 cm.

Izrada pametnih kartica obavlja se u 15 kolodvora u Hrvatskoj (Zagreb Glavni kolodvor, Sisak, Karlovac, Zabok, Varaždin, Koprivnica, Bjelovar, Slavonski Brod, Vinkovci, Osijek, Split, Šibenik, Ogulin, Rijeka i Pula), a pametna kartica izrađuje se u roku od najkasnije 7 dana od predaje zahtjeva i podiže se na blagajni na kojoj je predan zahtjev.

Više o pametnim karticama i načinu izrade pročitajte ovdje.