HŽPP

RUMOBIL

Transportni kongres 2018

HŽ Putnički prijevoz predstavio trenutne aktualnosti i postignuća kroz projekt RUMOBIL u okviru Central Europe programa

Dana 25. i 26. listopada u Srbiji je održan Transportni kongres 2018. na kojem je HŽ Putnički prijevoz imao priliku predstaviti društvo HŽPP, njegove aktivnosti, trenutne aktualnosti i postignuća kroz projekt RUMOBIL u okviru Central Europe programa.

Radi ispunjavanja obaveza voditelja radnog paketa za komunikacije u sklopu projekta RUMOBIL, HŽ PP je kao punopravni partner predstavio rad i aktivnosti u sklopu projekta. Kao partneru, obavezno je sudjelovanje na nacionalnim i međunarodnim kongresima gdje je moguće predstavljanje prometne djelatnosti, a samim time i projekta RUMOBIL, utjecati na širenje informacija, znanja i primjera dobre prakse na europskoj razini. Promoviranjem pilot aktivnosti svih partnera na projektu ima za posljedicu širenje znanja o projektu, poticanje vidljivosti projekta kao i ispunjavanje kvote određenih zadataka u tijeku trajanja projekta.

HŽ PP je u sklopu ovog kongresa objavio dva članka, a na temu jednog održana je i prezentacija na samom kongresu. Na kongresu su bili prisutni profesori sa sveučilišta i predstavnici prijevoznih poduzeća kao i stručnjaci iz područja transporta i logistike iz Srbije, Crne Gore, Grčke, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Italije, Slovenije i Hrvatske. Predavanja i prezentacije koje su izvođači prezentirali tijekom ovog dvodnevnog kongresa obuhvaćali su teme kao što su Bonus-malus sustavi kontrole troškova motornih vozila, prijevoz i izazovi u primjeni nacionalne regulative te trendovi razvoja prijevoza, zatim inovacije i nove tehnologije u prijevozu željeznicom te 21 stoljeće u prometu i logistici te također proaktivna rješenja i specifičnosti prometa. Naglasak je također stavljen na utjecaj prometnih platformi na tržište prometnih usluga, probleme prilikom organizacije prijevoza, suvremena rješenja zaštite u prometu te smjernice za sigurnost prometa, a sve u skladu s EU Direktivama i nacionalnim zakonodavstvima.