HŽPP

Izletnički vlakovi kroz godinu

Studenti

Putujte povoljnije tijekom cijele godine

Povoljnije putovanje do mjesta studiranja

Redovni studenti ostvaruju pravo na povoljnije putovanje od mjesta prebivališta do mjesta studiranja. Popis županija, gradova i općina koje omogućuju besplatan prijevoz studenata sa svojeg područja, te popis županija, gradova i općina koji sufinanciraju prijevoz studenata sa svojeg područja možete pogledati ovdje.

Mjesečne i godišnje karte

Za izdavanje karte potrebno je na blagajni izraditi pametnu karticu s dodijeljenim profilom Student - K18 po cijeni od 20 kn (2,65 EUR), uz koju treba priložiti potvrdu obrazovne ustanove o redovitom školovanju i fotografiju. Potvrdu obrazovne ustanove o redovitom školovanju možete preuzeti ovdje. 

Iskaznica vrijedi od 1. listopada jedne do 30. rujna druge godine za redovite studente. 

Vikendom u pola cijene

Putujete li subotom, nedjeljom i blagdanom, nagrađujemo vas dodatnom pogodnošću! Uz predočenje mjesečne ili godišnje karte, ostvarite 50% popusta u 2. razredu vlakova

Putovanje na relaciji različitoj od one navedene na kartici vrijedi u unutarnjem prijevozu i mora početi i završiti subotom, nedjeljom ili blagdanom u roku valjanosti pretplatne karte.

Indeks vrijedi više

Ostvarite 50% popusta na neograničen broj jednosmjernih i povratnih putovanja tijekom cijele godine. Popust vrijedi za redovne i izvanredne studente. 

Popust se ostvaruje na svim prodajnim mjestima temeljem pametne kartice. Cijena profila iznosi 50 kn (6,64 EUR) . Profil vrijedi godinu dana od dana ispostavljanja, neovisno o akademskoj godini.

Više o pametnim karticama i načinu izrade pročitajte ovdje.

  • za ostvarivanje prava na studentski profil studenti moraju predočiti indeks ovjeren za tekući semestar ili potvrdu fakulteta o upisanom tekućem semestru. Status studenta moguće je dokazati predočenjem e-indexa ili iksice, uz predočenje dokumenta na kojemu su navedeni valjani matični podaci. 
  • potrebna fotografija dimenzija 3 x 3,5 cm

Tečaj: 1 EUR = 7,53450 HRK