HŽPP

Vijesti

Radionica partnera projekta RUMOBIL

Datum: 20.10.2017. 10:00:00
Dana 18. i 19. listopada 2017. u Wittenbergu održana je radionica partnera projekta RUMOBIL

Dana 18. i 19. listopada 2017. u Wittenbergu održana je radionica partnera projekta RUMOBIL. Radionica je strateški bila organizirana na području na kojemu pokrajina Saxony Anhalt provodi svoje pilot-aktivnosti uvođenja mini autobusa za poticanje mobilnosti ruralnog područja, a ujedno pokrajina slavi 500 godina vjerske reforme Martina Luthera.

Na radionici su partneri prezentirali nastavak aktivnosti prema radnim paketima i stanje svojih pilot- aktivnosti. Svaki od partnera predstavio je trenutačne aktivnosti svojih pilota i buduće aktivnosti koje je potrebno implementirati za uspješno izvođenje projekta. Raspravljalo se o radnim zadacima, RUMOBIL strategiji, budućim stručnim putovanjima i sljedećoj radionici. Voditelji radnih paketa imali su zadatak potaknuti partnere na angažman i provođenje svojih aktivnosti na temelju ranije utvrđenih parametara. U sklopu radionice održana je i Policy conference na kojoj su okupljeni prometni stručnjaci i gradonačelnik grada Osterburga dali svoj doprinos i govorili o napretku koji je projekt donio na području gradova Osterburg i Möser te jasnijoj viziji budućnosti ruralne mobilnosti u pokrajini Saska-Anhalt.

Konferencija se bazirala na deset teza počevši od jačanja javnog prijevoza putnika kao važnog faktora ruralnih područja, javnog prijevoza kao instrumenta održivosti življenja u ruralnim područjima do koordinacije usluga javnog prijevoza i integracije s ostalim oblicima prijevoza.