HŽPP

Izdvajamo

Prijevoz studenata Požeško-slavonske županije

Besplatan prijevoz studentima i učenicima

Nastavkom suradnje HŽ Putničkog prijevoza i Požeško-slavonske županije (PSŽ) redovnim studentima i učenicima srednjih škola s prebivalištem na području PSŽ-a od 4. listopada 2020. do 18. lipnja 2021. omogućava se besplatan željeznički prijevoz u 2. razredu na relaciji Požega-Zagreb-Požega. Besplatan prijevoz studentima i učenicima osiguravaju Županija i HŽ Putnički prijevoz u jednakim omjerima od 50%. Prijevoz studenata i učenika ostvaruje se s pametnom karticom s kojom studenti i učenici karte preuzimaju na blagajnama HŽPP-a i u vlaku.

Kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz, studenti i učenici trebaju popuniti zahtjev za izradu pametne kartice na koju će im biti dodijeljen profil studenta ili učenika PSŽ, uz predočenje identifikacijskog dokumenta iz kojeg je vidljivo prebivalište na području PSŽ i potvrde obrazovne ustanove o statusu redovnog studenta ili učenika. Cijena izrade studentskog/učeničkog profila iznosi 50 kn.

Pravo na prijevoz vlakom ostvaruju redovni studenti koji studiraju u Zagrebu i učenici srednjih škola koji se školuju u Zagrebu za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području Županije te koji ne ostvaruju pravo na sufinanciranje prijevoza temeljem Odluke Vlade RH o financiranju javnog prijevoza učenika srednjih škola.

Za izdavanje potvrde Županije o prebivalištu i redovnom upisu škole/studija, studenti i učenici trebaju priložiti:

  • kopiju osobne iskaznice
  • potvrdu o redovnom školovanju (studenti)/potvrda o školovanju (učenici)
  • OIB