HŽPP

Skupna putovanja

Obiteljska karta

Otputujte s obitelji uz 40 i 50% popusta

Fotografija: Shutterstock

Ostvarite 40% i 50% popusta na obiteljska putovanja. Popust ostvaruje svaki od najmanje tri a najviše deset članova obitelji za povratna putovanja u 1. i 2. razredu redovnih vlakova u unutarnjem prometu.

Popust prvenstveno mogu koristiti članovi obiteljske zajednice: roditelji/staratelji, djeca, bake, djedovi i drugi, od kojih najmanje jedan putnik mora biti dijete u dobi od 6 do navršenih 15 godina života. Karta za povratna putovanja vrijedi 6 dana, a moguće je koristiti produljeni rok valjanosti prijevozne karte (30 dana).

  • 50% popusta ostvaruje se u slučaju da u obitelji koja putuje ima više (ili jednako) djece u dobi od 6 do 15 godina od odraslih 
  • 40% popusta ostvaruje se u slučaju da u obitelji koja putuje ima više odraslih članova od djece 

Popust se odobrava ako je najmanje jedan od tri člana obitelji dijete u dobi od 6 do 15 godina, dok se djeca do navršene 6. godine starosti koja ne plaćaju prijevoznu kartu, ne ubrajaju u korisnike popusta. Starosna dob djeteta utvrđuje se uvidom u zdravstvenu iskaznicu ili drugi dokument djeteta, dok ostali putnici ne trebaju dokazivati obiteljsku povezanost.


Vraćanje prijevoznih karata i novca

Ako svi putnici odustanu od putovanja i najkasnije prvi dan roka valjanosti vrate neiskorištenu kartu ili u roku valjanosti djelomično iskorištenu, novac će im biti vraćen sukladno Tarifi 101, a u svim ostalim slučajevima novac se ne vraća.

Prilikom kupnje prijevoznih karata potrebno je najaviti svrhu putovanja. Popust se ne primjenjuje na udaljenostima kraćim od 25 km.