HŽPP

Pogodnosti

Mladi od 12 do 26 godina

Fotografija: Shutterstock

Iskaznica za mlade (K-33j)

Korisnici: mladi od 12 do navršenih 26 godina koji su hrvatski državljani sa stalnim prebivalištem u RH


Opseg popusta: 30% na neograničen broj jednosmjernih i povratnih putovanja u 1. ili 2. razredu vlakova na relacijama duljima od 25 km

Iskaznice EYCA, hi.euro, ISIC-SCHOLAR i ISIC-STUDENT

Korisnici: učenici srednjih škola, redoviti studenti, mladi državljani RH, mladi iz inozemstva

Opseg popusta: 25% na neograničen broj jednosmjernih i povratnih putovanja u 1. ili 2. razredu vlakova na relacijama duljima od 25 km

Besplatan javni željeznički prijevoz djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH

Vlada RH donijela je Zaključak o nastavku provedbe pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH do 31. prosinca 2024. godine.

Pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova u mjesnom i međumjesnom prijevozu.

Više informacija o projektut potražite ovdje

Povoljniji prijevoz redovnih studenata na području RH

Na temelju Zaključka Vlade RH od 27. rujna 2023. nastavlja se pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojim se po cijeni mjesečne karte od 9,95 EUR omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113.000 redovnih studenata na području Republike Hrvatske. Pilot-projekt nastavlja se provoditi od 1. listopada 2023. do 31. prosinca 2024. godine.

Više informacija o projektu potražite ovdje.